Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 721 - 740 od 740 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
7. 8. 2013, Kratka analiza reševalnega dela 2013, na dan 7. 8. 2013
  Od 1. junija dalje do danes, v obdobju t. i. visoke sezone, so gorski reševalci izvedli 103 reševanja in 10 iskalnih akcij. Skupno število ur reševalcev v intervencijah je 2763. Helikopter je bil prisoten v polovici akcij (55). Pomagali smo 131 ljudem, žal je bila za 8 ljudi pomoč prepozna.
24. 7. 2013, Nesreča v kanjonu pod slapom Boka
  21.7.20013: Adrenalina in pustolovščin željna mladost je gnala mlado državljanko Madžarske po skoraj neprehodni strugi, ki pelje do pod slapa Boka. Veliko nevarnost predstavljajo labilni skalni bloki vseh dimenzij, ki samo čakajo na neprevidno nogo ali prijem.
23. 7. 2013, Znamenje ob poti – 1. alpinistični tabor Nejca Zaplotnika
  Pred tridesetimi leti nas je v ledenem plazu pod osemtisočakom Manaslu zapustil legendarni alpinist Nejc Zaplotnik, dobro poznan tudi po knjigi Pot, kjer je med drugim zapisal: "Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc je hodil svojo pot, od katere ni odstopal.
17. 7. 2013, Poročilo z obiska v tovarni Kong
  Ljubljana, 10.5.2013: Razlog obiska proizvajalca tehnične opreme je spoznavanje njihovih razvojnih smernic, saj bi tako lažje sledili uvajanju nove opreme in pisanju priročnikov zanjo. Novi izdelki in razvoj nove tehnike velikokrat omogočajo lažjo in enostavnejšo uporabo, kar na terenu predstavlja velikansko prednost pred starejšimi modeli oz. tehniko.
8. 7. 2013, Analiza lavinskih nesreč na področju Kamniških Alp za leto 2013
  Spoštovane planinke in planinci,
potrudili smo se in naredili analizo intervencij, ki so bile posledica snežnega plazu v letošnji zimski sezoni. Povzetek obeh intervencij bo objavljen tudi v biltenu avstrijske lavinske službe, ki izide vsako leto in za katerega je ekipa Mihe Pavška iz NH - WF pripravila podatke vseh letošnjih nesreč v snegu.
8. 7. 2013, Mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov na Platku
  4. in 5. julija 2013 je na Platku (smučišče nad Reko, Hrvaška) potekala vaja vodnikov reševalnih psov, na kateri so sodelovali člani gorskih reševalnih služb Hrvaške, Slovenije, Italije in Avstrije. Cilj vaje je bilo preverjanje usposobljenosti vodnikov in njihovih psov na težje dostopnih gozdnatih terenih.
7. 7. 2013, Analiza reševanja zaplezanih alpinistov
  Včeraj sta se v JV steni Planjave zaplezala alpinista. V Sobotni smeri sta zgrešila smer in se znašla v položaju, ko nista mogla več varno nadaljevati, niti se vrniti nazaj na izhodišče.

Gorski reševalci opozarjamo, naj si obiskovalci gora izbirajo cilje primerne sposobnostim in izkušnjam ...

3. 7. 2013, Alpinina akcija: Za varno rekreacijo na dopustu!
  Ste tudi vi med tistimi Slovenci, ki najraje poletni oddih preživijo aktivno, v hribih, gorah, na sprehodih ali na kolesu? Še preden se odpravite na počitnice, poskrbite, da bodo vaše aktivnosti v naravi ne samo zabavne, ampak tudi varne.
2. 7. 2013, Nočna reševalna akcija v Peklu
  V soboto 29.6. zvečer, ko smo se že udobno zleknili v fotelje po lepi soboti, so zazvonili SMS-i z obvestilom o reševalni akciji v Peklu pri Borovnici.
1. 7. 2013, Kongres MoReSCE na Kopaoniku
  V času od 27. do 29. junija je na Kopaoniku potekal prvi mednarodni kongres smučarskih centrov Centralne Evrope - MoReSCE (Mountain Resorts Summit Central Europe). V okviru panela namenjenega varnosti v gorah in na smučiščih so se predstavile reševalne službe iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.
1. 7. 2013, Seminar IGRZS - Tamar 2013
  Enkrat letno se inštruktorji GRZS dobimo na delovnem srečanju, kjer izmenjamo mnenja, pregledamo novosti ali posamezne dele specialnih veščin. Tokrat smo se zbrali v Tamarju, kjer imamo že dve desetletji urejen odličen stenski poligon.
17. 6. 2013, Kamniški gorski reševalci še bolje pripravljeni na sezono
  Pred glavno poletno planinsko sezono je v soboto, 8. junija 2013 je DGRS Kamnik izvedlo, vajo iz stenskega reševanja na Mali planini v steni pod Curlo. Na vaji so sodelovali tudi reševalci iz GRS Koroške (prej Prevalje), Ljubljane in Zadra.
17. 6. 2013, Dan GRZS - 2013
  Zakorakali smo v novo stoletje. Ja, 101. obletnica ustanovitve gorske reševalne službe je bila te dni.Proslavili smo jo na malo manj pompozen način, kot lani, ko je bila okrogla obletnica. Lahko bi dejal, da celo malce delavno.
17. 6. 2013, GRS Jesenice – vaja poletne tehnike reševanja
  Nedelja 16. 6. 2013 ostenje nad Vršičem. Pregledna vaja društva iz letne tehnike reševanja.
17. 6. 2013, Dan reševalcev 2013
  V soboto, 15. 6. 2013 je Društvo GRS Tržič pri nekdanji karavli na Virnikovi planini nad Jezerskim, pripravilo letošnji dan reševalcev. Srečanje je bilo bo organizirano z namenom druženja gorskih reševalcev in predstavitve objekta, ki ga je Ministrstvo za obrambo dalo v upravljanje GRZS.
13. 6. 2013, Vaja GRS Tolmin iz poletne tehnike reševanja
  Tolminski gorski reševalci že vrsto let pred začetkom poletne sezone opravimo potrebna usposabljanja. Vajo reševanja padalcev z dreves smo opravili že konec aprila,  v tem tednu pa smo se usposabljali še iz letne tehnike reševanja. Da bi se vaje lahko udeležilo čim več reševalcev, jo vedno opravimo v dveh različnih terminih. V soboto,1.6.2013 smo bili v plezališču na Čiginju pri Tolminu, v nedeljo, 9.6.2013 pa je vaja potekala v steni Čavna nad Ajdovščino.
12. 6. 2013, Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči
  V Starem trgu pri Ložu je bilo v soboto, 8.6.2013, regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, v katerem smo kot ekipa tekmovali tudi člani GRS Ljubljana, Skupina Postojna.  Na povabilo Občine Postojna smo se tako že četrtič pomerili z drugimi ekipami prve pomoči, med katerimi so člani Rdečega križa, Civilne zaščite in gasilskih društev.

12. 6. 2013, Spominska slovesnost na Okrešlju
  V soboto, 8. 6. 2013, je v organizaciji naše postaje potekala žalna komemoracija v spomin petim reševalcem, ki so preminuli v tragični nesreči pred šestnajstimi leti na Turski gori nad Okrešljem.
12. 6. 2013, Letna vaja GRS Kranj 2013
  Prvo junijsko soboto smo imeli reševalci GRS Kranj usposabljanje v letni tehniki reševanja in transporta v zahtevnem terenu. Vaja je potekala v tesni dolini Bistrice nad plezališčem Preddvor s predpostavko, da sta pomoč potrebovala pohodnika, ki sta se zaplezala v strmem svetu, pri tem pa je eden zdrsnil v kanjon in se poškodoval. Sporočila sta približne GPS koordinate lokacije, ker so pogoji za sprejem signala slabi.
7. 6. 2012, Knjiga Reševanje v gorah
  Ob stoti obletnici ustanovitve slovenske gorske reševalne službe bo v tem tednu izšla knjiga Reševanje v gorah - Sto let organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji. Ljubitelji planinstva in še zlasti planinske literature se je že veselimo, saj naj bi knjiga prva v takem obsegu in tako celovito predstavila zgodovino gorskega reševanja v slovenskih gorah. Pred izidom knjige smo se o njej pogovarjali z njenim glavnim urednikom, ki je tudi odgovorni urednik Planinskega vestnika in nekdanji piarovec GRZS, Vladimirjem Habjanom in enim od sourednikov knjige, dolgoletnim članom komisije za vzgojo in tehniko reševanja GRZS Pavlom Omanom. Ker gre za častitljiv jubilej naše reševalne službe, bo verjetno tokratna knjiga, peti zbornik o gorski reševalni službi, nekoliko drugačna od svojih predhodnikov.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020