Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 721 - 740 od 748 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
25. 8. 2013, Učni center GRZS na Virnikovi planini
  Učni center GRZS na Virnikovi planini je urejen in pripravljen na prva usposabljanja.
24. 8. 2013, Gneča v gorah prinaša več dela tudi gorskim reševalcem
  V letošnjem letu je bilo 285 reševalnih intervencij, od tega smo v dolino pripeljali 23 mrtvih ljudi.

Prispevek Mira Štebeta na RTV SLO 1.
21. 8. 2013, Dolomiti rescue race
  GRS Piave di Cadore vabijo na druženje in tekmovanje - 3. Dolomiti rescue race, ki bo 4. - 5. 10. 2013.

Podrobnosti na >>>

Razpisni pogoji so v italijanskem, angleškem in nemškem jeziku.
21. 8. 2013, Pohod na Boč - GRS Ljubljana
  Planinski odsek se je na predlog domačinke iz Poljčan Ljudmile Kropec, gorske reševalke, odločil za vzpon na štajerski Triglav - Boč (980m). Proti Triglavu je videti mačji kašelj, toda ko se vzpne iznad Poljčan (262m), deluje kot mogočna piramida in spoštovanje zbuja vse do vrha.

Nikola Tesla: "Ni je stvari, ki bi bila toliko vredna proučevanja, kot je narava."

14. 8. 2013, Tisoč intervencij postaje GRS Tolmin
  Letosnja sezona je za tolminske gorske resevalce mirnejsa, kot je bila prejsnja leta in tega smo zelo veseli. Zadnje dni na zalost ni bilo tako mirno.Statistika resevanj na tolminskem je letos nekoliko boljsa. Ce primerjamo z lansko "rekordno" sezono, smo do sedaj zabelezili 15 intervencij manj. Zaslugo za to lahko v vecini pripisemo zelo slabemu vremenu v spomladanskem delu sezone, ceprav bi si zeleli, da bi bilo nesrec manj zaradi odgovornejsega ravnanja vseh, ki v gorah, v zraku, na vodi in se kje drugje iscejo svojo adrenalinsko sprostitev >>>>
12. 8. 2013, Reševanje pohodnice na Gašperjevem hribu
  11. 8. 2013: Kmalu po deseti uri zjutraj smo reševalci GRS Ljubljana, skupina Ilirska Bistrica in Postojna, dobili poziv, da si je pri sestopu s Snežnika čez Gašperjev hrib (občina Loška Dolina) pohodnica poškodovala nogo in da ne more sestopiti.

>>> več ... 
7. 8. 2013, Analiza vzroka za intervencijo 01. 08. 2013 - Izgubljena planinca
  Preko Centra za obveščanje sta nas za pomoč prosila tuja planinca. Nameravala sta sestopiti s planine Dol po nezahtevni markirani poti skozi Dolski graben v Kamniško Bistrico, vendar sta zašla in se znašla na mestu, od koder nista mogla nadaljevati ne naprej ne nazaj. Reševalci smo ju našli, jima pomagali varno do poti in ju prepeljali v dolino.
7. 8. 2013, Na Pokljuko letijo, na Pohorje ne
  Nedelo, Milena Zupančič: Helikoptersko reševanje je nepogrešljivo, a z veliko pomanjkljivostmi.
7. 8. 2013, Kratka analiza reševalnega dela 2013, na dan 7. 8. 2013
  Od 1. junija dalje do danes, v obdobju t. i. visoke sezone, so gorski reševalci izvedli 103 reševanja in 10 iskalnih akcij. Skupno število ur reševalcev v intervencijah je 2763. Helikopter je bil prisoten v polovici akcij (55). Pomagali smo 131 ljudem, žal je bila za 8 ljudi pomoč prepozna.
24. 7. 2013, Nesreča v kanjonu pod slapom Boka
  21.7.20013: Adrenalina in pustolovščin željna mladost je gnala mlado državljanko Madžarske po skoraj neprehodni strugi, ki pelje do pod slapa Boka. Veliko nevarnost predstavljajo labilni skalni bloki vseh dimenzij, ki samo čakajo na neprevidno nogo ali prijem.
23. 7. 2013, Znamenje ob poti – 1. alpinistični tabor Nejca Zaplotnika
  Pred tridesetimi leti nas je v ledenem plazu pod osemtisočakom Manaslu zapustil legendarni alpinist Nejc Zaplotnik, dobro poznan tudi po knjigi Pot, kjer je med drugim zapisal: "Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc je hodil svojo pot, od katere ni odstopal.
17. 7. 2013, Poročilo z obiska v tovarni Kong
  Ljubljana, 10.5.2013: Razlog obiska proizvajalca tehnične opreme je spoznavanje njihovih razvojnih smernic, saj bi tako lažje sledili uvajanju nove opreme in pisanju priročnikov zanjo. Novi izdelki in razvoj nove tehnike velikokrat omogočajo lažjo in enostavnejšo uporabo, kar na terenu predstavlja velikansko prednost pred starejšimi modeli oz. tehniko.
8. 7. 2013, Analiza lavinskih nesreč na področju Kamniških Alp za leto 2013
  Spoštovane planinke in planinci,
potrudili smo se in naredili analizo intervencij, ki so bile posledica snežnega plazu v letošnji zimski sezoni. Povzetek obeh intervencij bo objavljen tudi v biltenu avstrijske lavinske službe, ki izide vsako leto in za katerega je ekipa Mihe Pavška iz NH - WF pripravila podatke vseh letošnjih nesreč v snegu.
8. 7. 2013, Mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov na Platku
  4. in 5. julija 2013 je na Platku (smučišče nad Reko, Hrvaška) potekala vaja vodnikov reševalnih psov, na kateri so sodelovali člani gorskih reševalnih služb Hrvaške, Slovenije, Italije in Avstrije. Cilj vaje je bilo preverjanje usposobljenosti vodnikov in njihovih psov na težje dostopnih gozdnatih terenih.
7. 7. 2013, Analiza reševanja zaplezanih alpinistov
  Včeraj sta se v JV steni Planjave zaplezala alpinista. V Sobotni smeri sta zgrešila smer in se znašla v položaju, ko nista mogla več varno nadaljevati, niti se vrniti nazaj na izhodišče.

Gorski reševalci opozarjamo, naj si obiskovalci gora izbirajo cilje primerne sposobnostim in izkušnjam ...

3. 7. 2013, Alpinina akcija: Za varno rekreacijo na dopustu!
  Ste tudi vi med tistimi Slovenci, ki najraje poletni oddih preživijo aktivno, v hribih, gorah, na sprehodih ali na kolesu? Še preden se odpravite na počitnice, poskrbite, da bodo vaše aktivnosti v naravi ne samo zabavne, ampak tudi varne.
2. 7. 2013, Nočna reševalna akcija v Peklu
  V soboto 29.6. zvečer, ko smo se že udobno zleknili v fotelje po lepi soboti, so zazvonili SMS-i z obvestilom o reševalni akciji v Peklu pri Borovnici.
1. 7. 2013, Kongres MoReSCE na Kopaoniku
  V času od 27. do 29. junija je na Kopaoniku potekal prvi mednarodni kongres smučarskih centrov Centralne Evrope - MoReSCE (Mountain Resorts Summit Central Europe). V okviru panela namenjenega varnosti v gorah in na smučiščih so se predstavile reševalne službe iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.
1. 7. 2013, Seminar IGRZS - Tamar 2013
  Enkrat letno se inštruktorji GRZS dobimo na delovnem srečanju, kjer izmenjamo mnenja, pregledamo novosti ali posamezne dele specialnih veščin. Tokrat smo se zbrali v Tamarju, kjer imamo že dve desetletji urejen odličen stenski poligon.
17. 6. 2013, Kamniški gorski reševalci še bolje pripravljeni na sezono
  Pred glavno poletno planinsko sezono je v soboto, 8. junija 2013 je DGRS Kamnik izvedlo, vajo iz stenskega reševanja na Mali planini v steni pod Curlo. Na vaji so sodelovali tudi reševalci iz GRS Koroške (prej Prevalje), Ljubljane in Zadra.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020