Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Prikazano: 621 - 640 od 748 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
8. 5. 2014, Vabilo na tradicionalni smuk dvojic izpod Jalovca
  Društvo GRS Rateče vabi na tradicionalni smuk dvojic izpod Jalovca, ki bo v soboto, 10. maja 2014, ob 7. uri v Tamarju. Vabljeni vsi kolegi reševalci in ostali turnosmučarski ljubitelji.

Dodatno obvestilo, 8. 5. 2014: Cesta v Tamar je prevozna s terenskimi vozili. Težava v Tamarju je parkiranje in obračanje vozil. Udeležence naprošamo, da upoštevate navodila in se od doma odpravite pravočasno.


5. 5. 2014, Sodelovanje članov gorskega reševalnega tima pri reševanju ponesrečencev v gorah
  Predstavljamo vam magistrsko delo inštruktorja gorskega reševalca, alpinisitičnega inštruktorja in gorskega vodnika iz Tržiča, Janeza Primožiča

Uvod: Gorski reševalni tim sestavljajo različni strokovnjaki. Pri reševanju v gorah se poleg tehničnega dela pojavlja tudi problem sodelovanja med različnimi strokovnjaki znotraj reševalnega tima.
4. 5. 2014, 42. memorial ponesrečenih mojstranških reševalcev
  V nedeljo, 4. maja 2014 so gorski reševalci iz Mojstrane izvedli 42. tekmovanje v spomin na ponesrečene gorske reševalce iz Mojstrane. V lepem vremenu se je tekmovanja s startom na sedlu Luknja udeležilo 39 tričlanskih ekip iz društev ali postaj GRS, reševalci iz avstrijske Koroške in Furlanije -Julijske krajine. Cilj je bil na plazovini v strugi Bistrice. Ekipe so tekmovale na povprečni čas.

29. 4. 2014, 44. Int. Valentin - Gletscherlauf 2014
  V nedeljo 27. 4. 2014 je bilo smučarsko tekmovanje ekip planincev in reševalcev. Glede na spremenljivo vremensko napoved je tekmovalo v obeh skupinah skupaj 80 tričlanskih ekip.
26. 4. 2014, Matija Horvat (1935 - 2014)
  Danes nas je v 79. letu zapustil akademik prof. dr. Matija Horvat, doktor medicine, gorski reševalec od leta 1966, znanstvenik, gornik in športnik, ki je bil vzor mnogim generacijam.

Pogreb Matije Horvata bo v sredo, 30. aprila 2014, ob 16. uri iz vežice svetega Nikolaja na Plečnikovih žalah.

24. 4. 2014, Traktor mu je polomil rebra
  Društvo GRS Ljubljana: "Klicali smo že helikopter, da bi ga z vitlom potegnili vanj, pa smo ugotovili, da bi zračni piš zrušil na nas polomljene veje. Do ponesrečenca se je nato prebil voznik postojnske nujne medicinske pomoči," nam je težavnost reševanja 64-letnega domačina iz Volč včeraj opisal vodja postojnskih gorskih reševalcev Zlatko Grželj.
23. 4. 2014, Nesreča v Storžiču
  Društvo GRS Tržič: Danes zjutraj se je na poti po Žrelu na Storžič (2132 m/nm), ki poteka zahodno od Kramarjeve smeri, na planinski poti pripetila tragična gorniška nesreča. 20-letniku iz Ljubljane je zdrsnilo na manjšem snežišču in omahnil je v globino. Njegov tovariš na turi, prav tako iz območja Ljubljane, ki je bil priča nesrečnemu dogodku, sam ni mogel pomagati. Ko je minil šok zaradi pripetljaja, je poklical Regijski center za obveščanje na številko 112 in javil podrobnosti o nezgodi ter lokacijo.
20. 4. 2014, Zbudil se je iz kome in se takoj zahvalil reševalcem
  Izlet na Veliko planino se je za Roberta Jerina končal s hudim padcem.
Gorski reševalci z zdravnikom so bili k sreči v bližini, namenjeni na tečaj.

Poobjava Slovenske novice, Dan v novicah, sobota; 19. 4. 2014 (Boštjan Fon):
 Življenje brez dotika koščka nebes tik nad gorami, brez teh prehojenih korakov navkreber, je tako pusto, kot da bi šli na popotovanje z vlakom, ki brez lokomotive stoji na železniški postaji. Robert Jerin, 41-letnik iz Kamnika, je vsake toliko pognal korake gor proti Veliki planini, najraje skupaj s prijateljemRokom Kregarjem, ki ima na Gojški planini hiško. Popoldne dva tedna nazaj je bilo, ko sta nekaj pred peto popoldne Robert in Rok šla navkreber.
20. 4. 2014, Za varno delo na zahtevnem gorskem svetu
  Komisija za reševalno tehniko je izvedla še drugi del programa »Vstopni modul za pristop k izvajanju programa modul A1«. Program usposabljanja zdravnikov HNMP je zajemal tematike značilnosti gorskega sveta pozimi, opremo za zimske razmere, osnove gibanja, zimske nevarnosti v gorah ter uporabo zimske opreme.
10. 4. 2014, Vabilo na XLII. spominsko tekmovanje ponesrečenih mojstranških reševalcev
  V nedeljo, 4. maja 2014 v Vratih - sedlo Luknja: Pravila tekmovanja Ekipo sestavljajo trije gorski reševalci. Starostne omejitve ni. Na startu bo objavljen časovni limit. Prekoračitev časa limita pomeni diskvalifikacijo ekipe.
7. 4. 2014, DACIA - zanesljivi partner gorskih reševalcev
  Dacia, najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja - gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno brezplačno uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.
5. 4. 2014, Dacia v rokah gorskih reševalcev
  Predstavnik podjetja Renault Slovenija predal ključe novih vozil.
5. 4. 2014, Vaja Klifi 2014
  Reševalna skupina Postojna je pripravila odmevno vajo v Tartinijevem mestu. Klifne stene od koder se ponuja prelep razgled na slovensko morje, sestavljajo nekaj delov slovenske obale. Kolesarji, sprehajalci in drugi rekreativci uživajo v sprehodih ali kolesarjenju po stezah nad stenami, v poletnem času pa v vznožju sten poležavajo kopalci. 
1. 4. 2014, Spominski turni smuk DGRS Bovec
  Pisano druščino tridesetih ljubiteljev in ljubiteljic opojnih snežnih strmin je pozdravilo sveže spomladansko jutro na letališču Bovec. Nismo ravno poleteli, ampak smo se z avtomobili odpeljali po prašni cesti nad B postajo kaninske žičnice.
31. 3. 2014, Vaja reševanja padalcev z dreves v Žabčah
  Na tolminski Postaji GRS vsako leto opravimo skoraj polovico reševanj zaradi nesreč jadralnih padalcev. Seveda se je potrebno na to pripraviti, zato pred padalsko sezono vedno opravimo vajo reševanja padalca z dreves. Tudi tokrat ni bilo nič drugače kot prejšnja leta.
22. 3. 2014, Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču
  Pretekli vikend, 15 in 16.03.2014 so reševalci Postaje GRS Tolmin iz skupine Ajdovščina organizirali dvodnevno zimsko vajo na Vršiču. Natančneje pod Vršičem, v Koči na Gozdu se je v soboto zjutraj zbralo 16 članov skupine in zamudnikov, ki se niso mogli udeležiti prve zimske vaje pod Krnom.
18. 3. 2014, Vabilo na spominski turni smuk Kanin 2014
  Društvo GRS Bovec vas vabi na tradicionalni-spominski turni smuk, ki bo v soboto 29. 3. 2014.
Smučina nas bo vodila po južnih pobočjih Kanina. Vsi udeleženci morajo imeti popolno turno smučarsko opremo.

Vabljeni v čim večjem številu. Ne bo vam žal ... 
13. 3. 2014, Tradicionalni spust izpod Raduhe
  Alpinistični klub Črna Koroškem in Gorska reševalna služba Koroške prirejata ZA ALPINISTE, GORSKE REŠEVALCE, IN TURNE SMUČARJE tradicionalni Spust izpod Raduhe, ki bo v soboto, 29. marca 2014 ob 14 uri v Grohotu pod Raduho.

Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza ...
12. 3. 2014, Igor Potočnik prejel zaupanje za še en štiriletni mandat
  Redna letna volilna skupščina Gorske reševalne zveze Slovenije se je odvijala v Učnem centru URSZR na Igu, otvorila pa se je z nekaj pozdravnimi govori gostov, med katerimi je Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije med drugim podal povabilo gorskim reševalcem, naj se v ohlapnih okvirih znova pridružijo PZS.
10. 3. 2014, Memorial celjskih reševalcev 2014
  Proga tekmovanja je potekala iz Logarskega kota po levi strani doline preko velike plazovine izpod Kotličev. Tukaj je bilo potrebno dvakrat prestopiti ali se prepogniti pod vlečno jeklenico tovorne žicnice (presenečenje tudi za organizatorje). Na strmini ob slapu Rinka so nekateri imeli večje težave s poslušnostjo psov zaradi poledenele smučine. 
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020