Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Irena Habjan Mušič, četrtek, 17. oktober 2019, ogledov: 8894

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2019

Od 17. do 19. oktobra so v Postojni potekali tradicionalni dnevi zaščite in reševanja.
Na prireditvi so bile predstavljene zmogljivosti Civilne zaščite, gasilcev in drugih reševalnih služb, Slovenske vojske in Policije za pomoč ljudem, med drugim tudi Gorske reševalne službe, katero smo predstavljali člani društva Gorske reševalne službe Ljubljana.
Na več prireditvenih prostorih po mestu so potekale prikazne vaje reševalnih služb. Naše društvo je na stolpu gasilskega centra izdelalo žičnico, s katero smo prikazali reševanje z višjih nadstropij zgradbe. Pri tem so nam na pomoč priskočili vodniki reševalnih psov, ki so svoje štirinožce prijazno posodili za statiste na žičnici. Prikazno vajo sta si med drugimi ogledala tudi predsednik države Borut Pahor, ki je imel tudi nekaj vprašanj o reševalni tehniki in predsednik vlade Marjan Šarec.
Na osrednjem prireditvenem prostoru so bili vse tri dni prikazi gasilske, zaščitne in reševalne opreme, med njimi je svoje delo predstavila tudi Gorska reševalna zveza Slovenije.
V sklopu prireditve je bila organizirana še velika reševalna vaja državnega pomena »Vaja POSTOJNA 2019«, katere scenarij je predvideval masovno prometno nesrečo zaradi dreves, ki so se podrla na avtomobile in reševanje z visoke zgradbe s pomočjo gasilske lestve in žičnice. Naše delo je obsegalo izdelavo vrvne ograje na strehi zgradbe, nato pa smo ponesrečence, ki so zaradi požara ostali ujeti na strehi, ustrezno opremili in jih varno pospremili do gasilske lestve.
Prireditve, kot je bila ta, so za  nas izredno zanimive, saj se seznanimo z novo reševalno opremo in spoznamo z dobavitelji te, krepimo obstoječa poznanstva in sklepamo nova.

Napisala: Helena Škrl
Foto: Arhiv GRS Ljubljana

Fotogalerija

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2019 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020