Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, četrtek, 5. september 2019, ogledov: 7292

Zaključek akcije Gremo v hribe 2019

K sodelovanju v letošnji akciji Gremo v hribe, ki že deseto leto poteka pod pokroviteljstvom Pivovarne Laško, smo bili povabljeni tudi gorski reševalci. Dogodki so se odvijali na petih različnih lokacijah in sicer na Dobrči, v Mojstrani, Planini Razor, Vogarju in Šmohorju.
Gorski reševalci iz lokalnih postaj GRS Tržič, Mojstrana, Tolmin, Bohinj in Celje so obiskovalcem prikazali različne postopke, ki jih uporabljajo pri reševalnih akcijah: klasično reševanje, reševanje z žičnico, reševanje padalcev z dreves, postopke oživljanja, prikaz reševalne opreme.

Povsod so se obiskovalci lahko vpisovali v posebne sezname, kjer je za vsak podpis Pivovarna Laško prispevala po 1 € za gorske reševalce in na koncu zaokrožila na znesek 10. 000 €. Denar nam bo še kako prav prišel predvsem pri nabavi nujno potrebne opreme za reševanje.


gremo_v_hribe_2019


Na zaključni prireditvi na Šmohorju je donacijo iz rok g. Zoooullis Mine, generalnega direktorja Pivovarne Laško Union prevzel predstavnik Gorske reševalne zveze Slovenije Jani Bele.

Več na: http://www.gremovhribe.si/Nahrbtnik/170/zakljucek-sezone-gremovhribe-2019

Tekst: Jani Bele
Foto: Miro Podgoršek 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020