Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Irena Habjan Mušič, sreda, 27. marec 2019, ogledov: 4376

Memorial celjskih reševalcev 2019

V nedeljo, 24. marca 2019, smo reševalci GRS Celje izvedli Memorial celjskih reševalcev. To turnosmučarsko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, ker se dogaja v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov. 
Letos je bil zaradi slabše zime start tekmovanja na Okrešlju. Tekmovalci smo se zapodili pod steno Turske gore, sledil je krajši, na začetku celo pršičasti, spust za Zaspani hrib, kjer smo ponovno vpregli pse do Savinjskega sedla. Tukaj so mladinci in ženske obrnili proti cilju na Okrešelj, veterani in člani pa smo se ob fiksnih vrveh povzpeli čez 55° Sestopno grapo v Križu. Spust proti ledeniku pod Skuto je bil zaradi malo odjenjanega srenca zares uživaški, nato pa še zadnjič navkreber čez Jezersko sedlo na Savinjsko sedlo in po težkem, mestoma zavirajočem snegu na Okrešelj v cilj. 

Dolga proga je ponudila nekaj več kot 7 kilometrov dolžine in 1124 višinskih metrov.
Zmagovalec med člani je bil Matjaž Mikloša, med mladinci je zmagal Tine Habjan, pri ženskah je slavila Alenka Lukič, najboljši veteran je bil Boštjan Štiglic, v kategoriji GRS pa Robert Pritržnik - GRS Celje.

Letošnja novost, netekmovalna kategorija, pri kateri so lahko udeleženci prosto odšli po progi že dve uri pred startom, navijali, bili del tekmovanja in sodelovali na sklepnem delu, se je izkazala za odlično. Večina turnih smučarjev namreč nima tekmovalne opreme, tekmovalnih ambicij, želijo pa varno preizkusiti označeno progo, svoje veščine in zmožnosti.

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali člani GRS Celje in TSK Lima.

Za izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo sponzorjem: BSH Nazarje, Action Mama, Terme Dobrna, Trgovina Beli zajec Nazarje, Dynafit, Sport 11/11.

Avtor poročila: Matej Špeh - GRS Celje
Foto Arhiv GRS Celje

Fotogalerija

Memorial celjskih reševalcev 2019 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020