Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, četrtek, 22. november 2018, ogledov: 19906

GRS Tolmin - reševanje ponesrečenega v prometni nesreči

Letošnje leto na Postaji GRS Tolmin mineva v znamenju številke 70. V začetku novembra smo s fotografsko razstavo in slavnostjo ob predstavitvi zbornika obeležili 70 leto delovanja. Danes pa, čeprav si tega nismo želeli, smo v statistiko zabeležili še 70 reševanje v tem letu.
Tokrat je bila prometna nesreča kriva, da so nas iz Centra za obveščanje v Novi Gorici poklicali in aktivirali za reševanje. Voznik osebnega avtomobila je v vasi Zadlaz Čadrg zapeljal s ceste v prepad.

Na kraju nesreče, več kot 250 m globoko pod cesto, smo skupaj z reševalci NMP ZD Tolmin in gasilci PGD Tolmin oskrbeli nezavestnega voznika. S pomočjo vrvne tehnike smo ga na nosilih prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga nato odpeljali v dolino. Sodelovanje pri reševanju med vsemi temi tako poklicnimi kot prostovoljnimi službami na tolminskem koncu je vedno več kot vzorno.

A še preden smo na Postaji GRS v skladišče pospravili vso opremo, so nas že obvestili, da lahko tudi tega ponesrečenca vpišemo v črno statistiko. Žal ... Že osmič letos.

Miljko Lesjak
Postaja GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak

GRS Tolmin - reševanje ponesrečenega v prometni nesreči 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020