Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, sreda, 15. avgust 2018, ogledov: 10319

Reševanje poškodovane kajakašice na reki Soči, 14.08.2018

Torkov dan se je že nagibal v turoben, deževen večer, ko je zapiskal pozivnik. "Nesreča na Soči, Otona, kliči načelnika" je pisalo na njem. Kje natančno se je zgodila nesreča na Soči nismo vedeli, pa tudi prijavitelja se ni dalo več priklicati na telefon. Šlo naj bi za tuje državljane, ti pa so navadno slabi poznavalci področja, na katerem se nahajajo.
Hitro smo se odzvali na klic. Najbližji reševalci so se takoj napotili iskat kraj nesreče, preostali smo z dvema terenskima voziloma in vso opremo oddrveli po spolzki cesti mimo Kobarida do Otone. Na srečo so tisti prvi skupaj z zdravnico NMP ZD Tolmin že prišli do poškodovane kajakašice in jo oskrbeli. Zaradi suma na poškodbo hrbtenice smo jo imobilizirali v vakuumsko blazino. Na nosilih UT 2000 smo jo s pomočjo vrvne tehnike dvignili po strmem in spolzkem terenu kašnih 140 m do stare poti, nato pa prenesli do reševalnega vozila, s katerim so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Kako hudo poškodbo je utrpela 50 letna švicarska državljanka bo znano po zdravniških pregledih.

Reševanje smo zaključili vsi premočeni že v trdi temi. Kar 16 se nas je zbralo na kraju. Na Postaji GRS nas je po zaključku reševanja čakalo še sušenje in čiščenje premočene opreme. Da bo pripravljena za naslednje ...

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak

Reševanje poškodovane kajakašice na reki Soči, 14.08.2018 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020