Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, nedelja, 25. februar 2018, ogledov: 37517

Zmaga je šla v ženske roke

Bohinjke so se izkazale, bile so najboljše v vožnji AKIA na srednji čas

Zagotovo je ideja Jožeta Martinjaka iz postaje GRS Mojstrana o tekmovanju z AKIA čolni padla že pred leti na plodna tla. O tem, da je na klancu, ob katerem gre vlečnica, prijetno večerno druženje gorskih reševalcev vsako leto bolj obilno, smo se prepričali ta vikend, ko je Jože s svojimi kolegi zopet povabil na tekmo.

Smisel, oziroma naloga reševalcev je bila varen transport ponesrečenca, ki so ga nadomestili z primerno težkimi vrečami soli za posipanje, z AKIA čolnom skozi označeno veleslalomsko progo. Zmagovalca ne da najboljši, temveč srednji čas.

Šestdeset dvojic, med njimi tudi tri ekipe iz Hrvaške, se je usmerilo na štart proge, za katero ne bi mogli reči, da je bila težka.

Prav nasprotno, po njej se je dalo vijugati v širokih lokih, le nekaj zavojev po spodnji, oziroma edini, prelomnici je bilo potrebno odpeljati bolj pazljivo. Posebnih nesreč ali padcev se ni zgodilo, le kolega iz postaje GRS Jezersko je med smuko izgubil smučko, pa je šlo tudi brez nje.

Medtem, ko smo snedli domačo kranjsko klobaso, je tekmovalna žirija seštela rezultate 7. tekmovanja v vožnji AKIA, lanska zmagovalca iz sestava Bohinj 4 sta se zavihtela na tretje mesto, srebro je pripadlo veteranoma posadke Kamnik 1, največji aplavz in iskrene čestitke pa sta poželi članici dvojice Bohinj 1 Mojca Odar in Katarina Čufer. Tokrat prvič je šel prehodni pokal, skupaj z glavno nagrado, v popolnoma ženske roke, kar je seveda vredno vsega spoštovanja.

Rezultati

Besedilo in fotografije: Boštjan Fon

Fotogalerija

Zmaga je šla v ženske roke 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020