Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 30. januar 2018, ogledov: 6352

23. Turnosmučarsko tekmovanje - Jezersko, 27.1.2018

21. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča je bila letošnja prva tekma za Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju. Prekrasno vreme in izjemne snežne razmere na pobočjih Pečovnika in Plešivca v dolini Komatevre so olajšale napore organizatorjev in navdušile vseh 65 udeležencev spominskega tekmovanja.
Absolutni zmagovalec je bil že sedmič Nejc Kuhar (Društvo za razvoj turnega smučanja). Drugi v članski kategoriji je bil Luka Kovačič (TSK Olimpik) in tretji vrhunski slovaški tekmovalec iz Žiarske doline Jakub Šiarnik. Med veterani je bil najboljši kar direktor tekmovanja Milan Šenk, pred Lomljanom Milanom Megličem (GRS Tržič) in Francem Zadnikarjem (GRS Jezersko). Med ženskami je z veliko prednostjo zmagala Klara Meglič (AO Rašica), druga je bila Karmen Klančnik Pobežin ((TSK Olimpik) in tretja Stanka Stružnik. Med mladinci so si pokale razdelili Tine Habjan (KGT Papež), Maj Pritržnik (TSK Lima) in Luka Strupi (TSK Olimpik). Rekreativke in rekreativci so uživali na nekoliko krajši progi na t.i. srednji čas. Gorske reševalce je posebej pozdravil in jim čestital predsednik GRZS Igor Potočnik, ki je bil še posebej vesel njihove množične udeležbe, saj jih je nastopilo kar 28 iz le šestih društev (Ljubljana, Kranj, Celje, Tržič, Rateče in Jezersko). Najhitrejši gorski reševalci na dolgi progi so bili Anže in Primož Šenk (GRS Jezersko) in Robert Pritržnik (GRS Celje.

Prekrasna tekma se je nadaljevala z veselim druženjem vseh tekmovalcev in celotne organizacijske ekipe (cca 50 prostovoljcev!!) v kulturnem domu Korotan. Vse prisotne so poleg predsednika GRZS pozdravili še podžupan Občine Jezersko Peter Sušnik in načelnica Komisije za gorske športe pri PZS Jasna Pečjak. Obveznemu okrepčilu je sledila slovesna razglasitev rezultatov, kjer so prav vsi nastopajoči prejeli tudi praktične nagrade, za kar se iskreno zahvaljujemo darovalcem: Rodeo trade, AGP Pro, Pro Montana, Gorenjski tisk, Garmin, Šenkova domačija, Gostišče ob Planšarskem jezeru, Van Den Šenčur, Pekarna Triler, Dragan Zupan, Majda Kovačec in Metoda Karničar.
Za organizacijo in nemoten potek največjega športnega dogodka na Jezerskem je tudi tokrat poskrbelo domače planinsko društvo s pokroviteljstvom Občine Jezersko in ob nepogrešljivem sodelovanju skoraj vseh jezerskih društev: GRS, ŠD, PGD, LD, DU in Aktiv kmečkih žena. Hvala vsem in na svidenje na Jezerskem!

Drejc Karničar, PD in GRS Jezersko

Rezultati

Rezultati GRS

Fotogalerija

Avtor/ica: GRS Jezersko

23. Turnosmučarsko tekmovanje - Jezersko, 27.1.2018 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020