Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, četrtek, 7. december 2017, ogledov: 5128

Slovesnost ob 70 letnici organiziranega delovanja GRS Bohinj

Petek 1.12.2017 je bil poseben dan za bohinjske gorske reševalke in reševalce. Izdali smo zbornik, knjigo z naslovom » GORSKO REŠEVANJE V BOHINJU«, in ga ta dan, še svežega dobili v roke.
Pripravili smo tudi slovesnost ob tej obletnici. Kot se spodobi smo se v Domu Joža Ažmana na Bohinjski Bistrici, zbrale vse generacije bohinjskih gorskih reševalcev. S svojo prisotnostjo so nas počastili predstavniki Občine Bohinj z županom Francem Kramarjem na čelu, predsednik GRZS Igor Potočnik, predstavnika URSZR Jernej Hudohmet in Robert Škrinjar, kolegi gorski reševalci od vse povsod, predstavniki planinskih in drugih društev, Občani Bohinja, naši domači in še mnogi drugi, ki nam pri našem delu pomagajo in nas podpirajo.

Slovesnost, ki jo je spretno vodil Klemen Langus, sta odprla glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač, ki sta na svoj izviren način dosegla , da je s petjem sodelovala cela dvorana. Kako izgleda odhod v »akcijo«, sta nam v skeču zaigrala Lucija in Andraž. Podelili smo zahvale ustanovam in društvom, ki sodelujejo pri našem delu. Darila pa so si zaslužili otroci Osnovne šole Dr. Janeza Mencingerja, ki so sodelovali na literarnem in likovnem natečaju iz teme «gorsko reševanje«. Bohinjski reševalci in reševalke smo ob obletnici prejeli spominske znake. Proti koncu se je glasbenikoma na odru pridružil moški pevski zbor »France Urbanc«, in s pesmijo so zaključili uradni del prireditve.

Društvo kmečkih žena in deklet Bohinj, nam je v avli doma, pripravilo okrepčilo, tako , da je prijeten večer, tudi ob zvokih harmonike Žige Grma hitro prešel v noč.

Nabito polna dvorana in dolg neprekinjen aplavz nam je segel do srca. Hvala, ker ste z nami in nas podpirate.

Fotogarfije: Gregor Skoberne
Za Društvo GRS Bohinj
Robert Klančar

Fotogalerija

Avtor/ica: Gregor Skoberne

Slovesnost ob 70 letnici organiziranega delovanja GRS Bohinj 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020