Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 30. avgust 2016, ogledov: 8961

Koledar 2017 - naročilo

V letu 2017 Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) obeležuje 20-obletnico od najhujše nesreče gorskih reševalcev v Sloveniji. V tragični nesreči se je pri helikopterski vaji v ostenju Turske gore nad Okrešljem smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev.
Od takrat dalje Ustanova Sklad Okrešelj finančno pomaga otrokom gorskih reševalcev, ki se ponesrečijo pri reševalnem delu. V dvajsetih letih svojega
delovanja je Sklad Okrešelj s štipendijami pomagal 15 otrokom ponesrečenih reševalcev.

Ob obletnici smo v GRZS pripravili koledar za leto 2017, ki skozi fotografije ponazarja raznoliko, a tudi nevarno delo, gorskih reševalcev. Na vas se obračamo s prošnjo, da za vaša poslovna darila za leto 2017 izberete naš koledar ter tako prispevate sredstva v Sklad Okrešelj. Vsa sredstva, ki jih bomo zbrali s prodajo koledarja, bomo namenili nadaljnjemu uresničevanju našega poslanstva. Na koledar je možna umestitev logotipa vašega podjetja.
Število nesreč v gorah se namreč iz leta v leto povečuje in s tem se povečuje tudi obseg nalog gorskih reševalcev. Gorski reševalci smo v letu 2015 posredovali v 434 primerih in na ta način pomagali kar 470 osebam. Za 40 ponesrečencev je pomoč prišla žal prepozno.
Gorski reševalci se zavedamo velike odgovornosti
in izpostavljenosti, ki jo prevzemamo ob izpolnjevanju našega humanitarnega poslanstva, pomagati pomoči potrebnemu. Zato največ časa, sredstev in
energije posvečamo kvalitetni usposobljenosti in opremljenosti. Pa vendar se nesreče včasih zgodijo tudi reševalcem medtem, ko opravljajo svoje delo.
Za vaš doprinos k ohranitvi našega poslanstva se vam zahvaljujemo in vas pozdravljamo,

Sklad Okrešelj
Andrej Karničar, predsednik

Naročilnica

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020