Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
MEDIJSKO SREDIŠČE GRZS    

Prikazano: 1 - 20 od 22 zapisov
Stran  1   2 
27. 1. 2020, Novinarska konferenca Gorske reševalne zveze in Policije
  Na podlagi zaskrbljujočega števila nesreč v gorah v začetku letošnjega leta, vas vljudno vabimo na tiskovno konferenco Gorske reševalne zveze in Policije.
4. 11. 2019, Nova intervencijska vozila Gorske reševalne službe
  Gorska reševalna zveza Slovenije bo iz rok ministra za obrambo g. Karla Erjavca prejela tri nova intervencija vozila.
4. 12. 2018, Novinarska konferenca PZS in GRZS, 11. 12. 2018
  Spoštovane novinarke in novinarji! Na začetku zimske planinske sezone vas vabimo na novinarsko konferenco Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v torek, 11. decembra 2018, na mednarodni dan gora, ob 10. uri na Krvavcu, kjer bo tudi praktični prikaz opreme in veščin za obisk gora pozimi.
21. 6. 2018, Novinarska konferenca GRZS 28.6.2018
  Spoštovani novinarke in novinarji, vabimo vas na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), ki bo v četrtek, 28. junija 2018 ob 11.00 uri v sejni sobi Gasilskega doma v Kranju.
29. 11. 2017, Novinarska konferenca GRZS, PZS in ZGVS - zimska planinska sezona | vabilo
  Spoštovane novinarke in novinarji! Na začetku zimske planinske sezone vas vabimo na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije in Združenja gorskih vodnikov Slovenije, ki bo v sredo, 6. decembra 2017, ob 10. uri na Krvavcu, kjer bo tudi praktični prikaz opreme in veščin za obisk gora pozimi.
30. 11. 2016, Koledar Sklada Okrešelj GRZS in Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah 2016
  V letu 2017 Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) obeležuje 20-obletnico od najhujše nesreče gorskih reševalcev v Sloveniji. V tragični nesreči se je pri helikopterski vaji v ostenju Turske gore nad Okrešljem smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev. Ob obletnici smo v GRZS pripravili koledar za leto 2017, ki skozi fotografije ponazarja raznoliko, a tudi nevarno delo, gorskih reševalcev.
9. 12. 2015, Pred mednarodnim dnevom gora PZS in GRZS o varnejšem obiskovanju gora pozimi
  Pred začetkom zimske planinske sezone sta Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Planinska zveza Slovenije (PZS) na skupni novinarski konferenci 9. decembra v Ljubljani predstavili analizo reševalnega dela v letu 2015, napotke za varnejši obisk gora pozimi, novosti pri članarini PZS z letom 2016, obratovanje planinskih koč pozimi in dejavnosti ob mednarodnem dnevu gora, ki ga praznujemo 11. decembra.
3. 12. 2015, Novinarska konferenca GRZS in PZS pred začetkom zimske planinske sezone | vabilo
  Spoštovane novinarke in novinarji! Pred začetkom zimske planinske sezone vas vabimo na NOVINARSKO KONFERENCO Gorske reševalne zveze Slovenije in Planinske zveze Slovenije, ki bo v sredo, 9. decembra 2015, ob 11. uri v veliki sejni sobi Planinske zveze Slovenije na Dvorakovi 9 v Ljubljani (1. nadstropje).
9. 6. 2015, Začenja se poletna planinska sezona, PZS in GRZS skupaj za varnejši obisk gora
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki v soboto, 13. junija, s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Krvavec odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do 15. septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS) in Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) sta na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavili trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah ter dogodke ob avgustovski 120. obletnici Aljaževega stolpa.
7. 6. 2015, Novinarska konferenca PZS in GRZS pred začetkom poletne planinske sezone | vabilo
  Spoštovane novinarke in novinarji! Pred začetkom poletne planinske sezone vas vabimo na novinarsko konferenco Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v torek, 9. junija 2015, ob 11. uri na sedežu GRZS v Kranju.
6. 6. 2015, 18 let od tragične nesreče gorskih reševalcev na Okrešlju
  "Prav je da se spominjamo. Nobelovec Elie Wiesel je dejal, da brez spomina ni kulture, ni civilizacije, ni skupnosti in ni prihodnosti. Prav je, da se spominjamo zaradi žrtev in zaradi nauka, ki nam pokaže boljše izbire v prihodnosti" je prisotne na spominski svečanosti na Okrešlju pozdravil Klemen Belhar.
29. 4. 2015, Izjava za javnost: Potres v Nepalu
  GRZS bo pomagala pri reševanju odprave posledic po uničujočem potresu v kolikor bo za to zaprošena s strani države Nepal in aktivirana s strani države Slovenije.
14. 1. 2015, Novinarska konferenca GRZS, 14. 01. 2015
  V gorah nastajajo odlični pogoji za snežne plazove. Snega je malo, zaradi močnega in pogostega vetra nastajajo klože, ki ob ponovnih snežnih padavinah ne bodo vidne in bodo predstavljale snežno past, ki se bo sprožila ob že manjši obremenitvi. Javnost bi morala biti o tem čim bolj obveščena. Novinarji in mediji pri tem odigrate ključno vlogo, saj le z Vašo pomočjo lahko ustrezno in pravočasno obvestimo širšo javnost.
9. 1. 2015, Vabilo na novinarsko konferenco GRZS
  Spoštovane novinarke in novinarji, vabimo Vas na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v sredo, 14. januarja 2015, ob 10. uri, v veliki sejni sobi na sedežu Gorske reševalne zveze Slovenije, Bleiweisova cesta 34, Kranj.
2. 8. 2014, Nasvet za varnejši korak v gorah
  Policija, PZS in GRZS svetujeta: Če se ta vikend odpravljate v gore, svetujemo, da turo prilagodite vremenski napovedi, ki ni najbolj spodbudna, sploh ne za popoldanski čas. Zaradi možnih ploh in neviht zato izbirajte krajse in nizje ture. Zlasti v visokogorju so možni tudi hitri vremenski preobrati, poti pa so povečini mokre in spolzke.
28. 5. 2014, Donacija Leka za nakup novega defibrilatorja
  Podjetje Lek, član skupine Sandoz, je Gorski reševalni zvezi Slovenije (GRZS) podelil donacijo za nakup mobilnega defibrilatorja in dodatne opreme za reševanje v gorah.
28. 5. 2014, Novinarska konferenca GRZS, 28. 05. 2014
  Letošnje poletje v gorah, utegne biti eno nevarnejših zaradi obilice poznega snega. Javnost bi morala biti o tem čim bolj obveščena. Novinarji in mediji pri tem odigrate ključno vlogo.
22. 5. 2014, Vabilo na novinarsko konferenco GRZS
  Spoštovane novinarke in novinarji, vabimo Vas na novinarsko konferenco Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v sredo, 28. maja 2014, ob 10. uri, v veliki sejni sobi na sedežu Gorske reševalne zveze Slovenije, Bleiweisova cesta 34, Kranj.
7. 5. 2014, Bovec - strmoglavljenje letala
  GRS Bovec: 1. maj, praznika dela. Predsednik društva Tine Cuder sporoča, da je v okolici Bovca strmoglavilo manjše motorno letalo. Podrobnosti nesreče niso znane.
5. 5. 2014, Sodelovanje članov gorskega reševalnega tima pri reševanju ponesrečencev v gorah
  Predstavljamo vam magistrsko delo inštruktorja gorskega reševalca, alpinisitičnega inštruktorja in gorskega vodnika iz Tržiča, Janeza Primožiča. Uvod: Gorski reševalni tim sestavljajo različni strokovnjaki. Pri reševanju v gorah se poleg tehničnega dela pojavlja tudi problem sodelovanja med različnimi strokovnjaki znotraj reševalnega tima.
 

Iskanje med sporočili


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 
Medijsko središče GRZS
Kontaktna oseba

Jani Bele, predsednik KINFO
G 041 428 924 
janibele1@gmail.com


ali na info@grzs.si

OGLEJTE SI ŠE:

Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
Osnovni podatki o GRZS

Najbolj brana sporočila

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020