Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
REŠEVALNE AKCIJE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 18. avgust 2014, ogledov: 5287

Aktiven mesec za celjske reševalce

Zadnji mesec je za nas celjske reševalce kar aktiven, kar gre pripisati verjetno malo boljšemu vremenu, kot je bilo v juliju. Rdeča nit teh reševanj je hoja po gozdu in poškodba gležnjev, teh smo imeli letos kar pet.
Devet od dvanajstih letošnjih nesreč na našem področju pa se je zgodilo v gozdu, kjer tudi ni bilo mogoče pričakovati posredovanje helikopterja. Letos je tudi veliko manj nesreč v visokogorju, saj smo samo enkrat posredovali nad 2000 metri.

20140813_GRS_Celje_akcija_Ol_eva_01

Sreda 13. avgust: Pri sestopu  z Olševe si je pohodnica zlomila gleženj. Na mokri in spolzki poti ji je zdrsnilo. Prisotni pohodniki iz skupine so ji dobro oskrbelii gleženj in zaščitili pred dežjem, a je niso mogli sami prenesti do ceste. Muhasto vreme tudi ni omogočalo posredovanje helikopterja zato smo se odpravili na klasično reševanje, kar smo letos že nekajkrat morali narediti.

20140813_GRS_Celje_akcija_Ol_eva_02

Dve nedeljski posredovanji:
 
Okrog osmih zjutraj so nas obvestili, naj se pripravimo na akcijo, ker slišijo klice na pomoč nekje nad Zidanim Mostom. Čez uro in pol je bila akcija potrjena.

Mlajša pohodnica je že prejšnji večer zdrsnila po zelo strmem pobočju, si zlomila nogo in dobila več odrgnin in udarnin. Klice na pomoč je slišal domačin na nasprotnem bregu Savinje in poklical policiste. Ponesrečeno je nato našel fant z bližnje kmetije. Zaradi nedostopnosti in strmega terena smo ponesrečenko s pomočjo vrvne tehnike spustili do poti in odnesli do reševalnega vozila.

20140813_GRS_Celje_akcija_Zidani_most_01

Še preden smo zaključili prvo posredovanje je že prišel klic z Paškega Kozjaka, kjer si je pohodnik poškodoval gleženj. Najprej so v akcijo odšli Velenjčani, ker pa niso imeli primerne opreme za prevoz ponesrečenca, smo jim priskočili na pomoč sodelujoči v prvi akciji. V obeh akcijah je sodelovalo 11 članov GRS Celje.

Vir: GRS Celje
Besedilo in fotografije: Matej Špeh in Aleš Kovač
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med akcijami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje akcije

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020