Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
REŠEVALNE AKCIJE    

Prikazano: 1 - 20 od 39 zapisov
Stran  1   2 
8. 8. 2016, GRS Tolmin - akcije začetek avgusta 2016
  Še pred tednom je vse kazalo na to, da bo letošnja sezona minila mirno. Vsaj kar se reševanja tiče. Tako v povprečju eno reševanje na teden, toliko, da ne pozabiš, zakaj si zraven. Pa se je hitro vse obrnilo drugače - sedem reševanj v sedmih dneh in že smo s statistiko nekje blizu povprečja zadnjih let.
17. 12. 2015, Vso noč reševali na Stolu
 
GRS Radovljica: Četrt čez sedmo je odbilo v soboto zvečer na župnijski cerkvi svetega Petra v Radovljici, ko so zabrneli pozivniki in so se vklopile radijske postaje domačih gorskih reševalcev. Na izpostavljeni poti med Vajnežem in Stolom se je zgodila nesreča, gornik je omahnil s poledenele poti in drsel približno 200 metrov.
16. 8. 2015, Reševanje padalca na JZ pobočju Polovnika
 
14. 8.2015 : Dežurstvo na Brniku smo nastopili ob 8:00, obetal se je lep dan s kakšno nevihto v popoldanskem času. Hribi bodo tudi danes oblegani, kar za nas pomeni gotovo kakšen nenapovedan »izlet«. Dan je mineval, minila je tudi nevihta, vreme se je zbistrilo, a dežurstvo je 11 ur potekalo brez intervencij. Z Alešem sva ravno kramljala o »biciklih« in »biciklizmu« pred poslopjem, kjer se nahaja naša dežurna soba, ko naju pokliče Petra in pravi: »Če sta se do sedaj dolgočasila, bo zadnja ura dežurstva delovna.
15. 8. 2015, Nesreča planinca na Krnu
  Letošnja statistika nesreč je na območju, ki ga pokriva Postaja GRS Tolmin, že kar grozljiva. Kar enajst reševanj od dvainpetdesetih se je končalo s smrtnim izidom. Dve sta se zgodile planincem v gorah, tri občanom, po dve pa pri aktivnostih na vodi, v zraku in pri delu v gozdu. Veliko preveč, če pomislimo, da smo šele nekje v začetku druge polovice leta. V zadnjih treh letih smo povprečno letno v evidence zabeležili po sedem smrtnih primerov...
28. 7. 2015, Ob polnoči so grizli v strme klance Kanjavca
  Štirje mladi belgijski popotniki so napačno brali zemljevid in zašli v hude težave pod vrhom Kanjavca - Nočni vzpon petih bohinjskih gorskih reševalcev s popolno opremo in rezervnimi oblačili ko je bilo na termometrih le 5 stopinj celzija - Dvaindvajset gorskih reševalcev postaje GRS Bohinj je v eni noči čez vikend imelo dve akciji,
27. 7. 2015, GRS Tolmin-Reševanje pri slapu Kozjak
  V petek 24.07.2015 okoli 13.30 ure se je v bližini Kobarida zgodila nesreča. Nizozemski mladenič si je v opoldanski vročini zaželel hladne osvežitve s skokom v tolmun pod slapom Kozjak. Med plezanjem po spolzkih skalah mu je zdrsnilo in padec se je končal z zlomljeno nogo.
29. 11. 2014, Skupna vaja reševanja s sedežnice na Soriški planini
  V soboto, 22.11.2014  so na Soriški planini imeli skupno vajo reševanja s  sedežnice žičničarji TC Soriška planina, GRS Ljubljana, GRS Bohinj ter  GRS Škofja Loka.
25. 9. 2014, Vaja in reševalna akcija na Mangrtu
  V nedeljo 21. 9. 2014 smo se zbrali na Vršiču z namenom, da izpilimo nekaj tem iz letne tehnike in sicer:
1. Izdelava vrvne ograje v zelo strmi steni in gibanje po njej,
2. spust po vrvi preko vmesnih točk ...
7. 9. 2014, Na plezalca padla stokilogramska skala
  V nedeljskem popoldnevu se je na priljubljenem plezališču blizu Vipave, na Gradiški turi, pripetila nesreča v smeri Red Bull z oceno 5c.
9.9.2014: Plezalec, ki je bil udeležen v nesreči sporoča, da se je skala odlomila v smeri Črni Peter z oceno 6a+/b (in ne v smeri Red bull 5c).
5. 9. 2014, Mangrt, 3. 9. 2014
  GRS Bovec: Akcija, kliči ... tako se ponavadi prične s SMS sporočilom.
20. 8. 2014, Reševanje iz soteske Kozjaka
  V torek 19. 8. 2014 se je nekaj pred poldnevom skupina štirih nemških državljanov odpravila na soteskanje po soteski potoka Kozjak pri Kobaridu. Že kmalu po začetnem delu soteske so naleteli na težavo, saj je že tako visoka voda zaradi deževja pričela še naraščati. Ena udeleženka se je sama rešila iz soteske, preostalim trem pa to ni uspelo in so po telefonu poklicali na številko 112 ter zaprosili za pomoč in reševanje.
18. 8. 2014, Aktiven mesec za celjske reševalce
  Zadnji mesec je za nas celjske reševalce kar aktiven, kar gre pripisati verjetno malo boljšemu vremenu, kot je bilo v juliju. Rdeča nit teh reševanj je hoja po gozdu in poškodba gležnjev, teh smo imeli letos kar pet.
12. 8. 2014, Reševanja GRS Tolmin v vikendu 8 in 9. 8. 2014
  Je kriva polna luna, roj meteoritov na nebu ali samo višek turistične sezone in množica turistov v dolini Soče, da se je v teh dneh na tolminskem koncu zgodilo toliko nesreč. Šest posredovanj v dveh dneh, od tega so se štiri končale hudimi telesnimi poškodbami.
27. 7. 2014, Nesreča v Žrelu Storžiča, 26. 7. 2014
  Prva novica o intervenciji posadke v helikopterju Slovenske vojske in gorskih reševalcev iz postaje GRS Tržič in GRS Kranj je prišla nekaj pred poldnevom: »Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policistom gorske enote in gorski reševalci že od 10.20 sodelujejo pri zahtevnem reševanju planinke, ki je pri sestopu s Storžiča na tržiško stran na višini okoli 1900 metrov zdrsnila in se po prvih podatkih huje telesno poškodovala.«
20. 7. 2014, Visoč vrh, 19.07.2014 - reševanje poškodovanega padalca
  GRS Tolmin: V soboto, okoli 14.30 ure se je v bližini planine Sleme pod Rdečim robom zgodila nesreča. Jadralnemu padalcu je sunek vetra čelno zaprl padalo. Padalec je nerodno situacijo skušal reševati tako, da je uporabil rezervno padalo, a se to zaradi prenizke višine ni odprlo. Padel na na zahodno pobočje Visoč vrha in se pri tem huje telesno poškodoval.
8. 7. 2014, Reševanje jadralnega padalca na Kobali
  GRS Tolmin: Ko nas pokličejo z vzletišča jadralnih padalcev na Kobali, potem gre navadno za resno in nujno posredovanje. Padci na vzletišču se praviloma končajo s hudimi poškodbami in tako nekako je bilo tudi tokrat. Takoj po vzletu je padalcu zaprlo del padala in sledil je padec na pobočje tik pod vzletiščem. Bolečine v predelu hrbtenice so bile razlog, da so prijatelji takoj poklicali na 112 in zaprosili za pomoč.

4. 7. 2014, Iskalna akcija na Šumiku
  Društvo GRS Maribor: Včeraj je na širšem območju slapa Šumik potekala iskalna akcija za 14 dni pogrešanim moškim. Poleg reševalcev GRS Maribor je pri iskanju pomagalo večje število policistov, gasilcev, lovcev in pripadnikov enot reševalnih psov. 

 
2. 7. 2014, Reševanje v Triglavski škrbini
  Nedelja 29. 6. 2014: Zaradi deževnega vremena in slabe vremenske napovedi je po jutranjem kontaktu, med člani dežurne ekipe DGRS Bohinj prevladovala tiha želja po mirnem dnevu. Vendar kot že ničkolikokrat doslej tudi tokrat ni bilo tako.
Ob približno 14:45 sem preko regijskega centra Kranj dobil obvestilo o poškodovanem tujem državljanu na območju Triglava. Po posredovanih koordinatah ponesrečenega je lokacija Triglavska škrbina.
1. 7. 2014, Reševanje na območju Breginja
  Letos žal že deseta smrtna žrtev v gorah!

GRS Tolmin, 30. 06. 2014 - reševanje na območju Breginja: V ponedeljek so na območju Breginja pogrešili mlajšega občana. Okoli 17. ure so policisti že zbrali toliko podatkov, da so se lahko odločili za organizirano iskanje pogrešane osebe in za pomoč pri tem zaprosili še gasilce, gorske reševalce in vodnike reševalnih psov na tem območju.
10. 5. 2014, Reševanje padalca z drevesa nad sotesko Godiče
  GRS Tolmin: V petek, 09. 05. 2014, ob 15. uri je nad sotesko Godiče pri Poljubinju prišlo do nesreče češkega jadralnega padalca. Močnejši sunek vetra je poskrbel, da se je jadralno padalo zaprlo, padalec pa je težavo reševal z odpiranjem rezervnega padala. Nepoškodovan je obvisel na drevesu okoli 30 m nad zelo strmim pobočjem.
 

Iskanje med akcijami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brano

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020