Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 581 - 600 od 704 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36 
26. 4. 2014, Matija Horvat (1935 - 2014)
  Danes nas je v 79. letu zapustil akademik prof. dr. Matija Horvat, doktor medicine, gorski reševalec od leta 1966, znanstvenik, gornik in športnik, ki je bil vzor mnogim generacijam.

Pogreb Matije Horvata bo v sredo, 30. aprila 2014, ob 16. uri iz vežice svetega Nikolaja na Plečnikovih žalah.

24. 4. 2014, Traktor mu je polomil rebra
  Društvo GRS Ljubljana: "Klicali smo že helikopter, da bi ga z vitlom potegnili vanj, pa smo ugotovili, da bi zračni piš zrušil na nas polomljene veje. Do ponesrečenca se je nato prebil voznik postojnske nujne medicinske pomoči," nam je težavnost reševanja 64-letnega domačina iz Volč včeraj opisal vodja postojnskih gorskih reševalcev Zlatko Grželj.
23. 4. 2014, Nesreča v Storžiču
  Društvo GRS Tržič: Danes zjutraj se je na poti po Žrelu na Storžič (2132 m/nm), ki poteka zahodno od Kramarjeve smeri, na planinski poti pripetila tragična gorniška nesreča. 20-letniku iz Ljubljane je zdrsnilo na manjšem snežišču in omahnil je v globino. Njegov tovariš na turi, prav tako iz območja Ljubljane, ki je bil priča nesrečnemu dogodku, sam ni mogel pomagati. Ko je minil šok zaradi pripetljaja, je poklical Regijski center za obveščanje na številko 112 in javil podrobnosti o nezgodi ter lokacijo.
20. 4. 2014, Zbudil se je iz kome in se takoj zahvalil reševalcem
  Izlet na Veliko planino se je za Roberta Jerina končal s hudim padcem.
Gorski reševalci z zdravnikom so bili k sreči v bližini, namenjeni na tečaj.

Poobjava Slovenske novice, Dan v novicah, sobota; 19. 4. 2014 (Boštjan Fon):
 Življenje brez dotika koščka nebes tik nad gorami, brez teh prehojenih korakov navkreber, je tako pusto, kot da bi šli na popotovanje z vlakom, ki brez lokomotive stoji na železniški postaji. Robert Jerin, 41-letnik iz Kamnika, je vsake toliko pognal korake gor proti Veliki planini, najraje skupaj s prijateljemRokom Kregarjem, ki ima na Gojški planini hiško. Popoldne dva tedna nazaj je bilo, ko sta nekaj pred peto popoldne Robert in Rok šla navkreber.
20. 4. 2014, Za varno delo na zahtevnem gorskem svetu
  Komisija za reševalno tehniko je izvedla še drugi del programa »Vstopni modul za pristop k izvajanju programa modul A1«. Program usposabljanja zdravnikov HNMP je zajemal tematike značilnosti gorskega sveta pozimi, opremo za zimske razmere, osnove gibanja, zimske nevarnosti v gorah ter uporabo zimske opreme.
10. 4. 2014, Vabilo na XLII. spominsko tekmovanje ponesrečenih mojstranških reševalcev
  V nedeljo, 4. maja 2014 v Vratih - sedlo Luknja: Pravila tekmovanja Ekipo sestavljajo trije gorski reševalci. Starostne omejitve ni. Na startu bo objavljen časovni limit. Prekoračitev časa limita pomeni diskvalifikacijo ekipe.
7. 4. 2014, DACIA - zanesljivi partner gorskih reševalcev
  Dacia, najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja - gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno brezplačno uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.
5. 4. 2014, Dacia v rokah gorskih reševalcev
  Predstavnik podjetja Renault Slovenija predal ključe novih vozil.
5. 4. 2014, Vaja Klifi 2014
  Reševalna skupina Postojna je pripravila odmevno vajo v Tartinijevem mestu. Klifne stene od koder se ponuja prelep razgled na slovensko morje, sestavljajo nekaj delov slovenske obale. Kolesarji, sprehajalci in drugi rekreativci uživajo v sprehodih ali kolesarjenju po stezah nad stenami, v poletnem času pa v vznožju sten poležavajo kopalci. 
1. 4. 2014, Spominski turni smuk DGRS Bovec
  Pisano druščino tridesetih ljubiteljev in ljubiteljic opojnih snežnih strmin je pozdravilo sveže spomladansko jutro na letališču Bovec. Nismo ravno poleteli, ampak smo se z avtomobili odpeljali po prašni cesti nad B postajo kaninske žičnice.
31. 3. 2014, Vaja reševanja padalcev z dreves v Žabčah
  Na tolminski Postaji GRS vsako leto opravimo skoraj polovico reševanj zaradi nesreč jadralnih padalcev. Seveda se je potrebno na to pripraviti, zato pred padalsko sezono vedno opravimo vajo reševanja padalca z dreves. Tudi tokrat ni bilo nič drugače kot prejšnja leta.
22. 3. 2014, Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču
  Pretekli vikend, 15 in 16.03.2014 so reševalci Postaje GRS Tolmin iz skupine Ajdovščina organizirali dvodnevno zimsko vajo na Vršiču. Natančneje pod Vršičem, v Koči na Gozdu se je v soboto zjutraj zbralo 16 članov skupine in zamudnikov, ki se niso mogli udeležiti prve zimske vaje pod Krnom.
18. 3. 2014, Vabilo na spominski turni smuk Kanin 2014
  Društvo GRS Bovec vas vabi na tradicionalni-spominski turni smuk, ki bo v soboto 29. 3. 2014.
Smučina nas bo vodila po južnih pobočjih Kanina. Vsi udeleženci morajo imeti popolno turno smučarsko opremo.

Vabljeni v čim večjem številu. Ne bo vam žal ... 
13. 3. 2014, Tradicionalni spust izpod Raduhe
  Alpinistični klub Črna Koroškem in Gorska reševalna služba Koroške prirejata ZA ALPINISTE, GORSKE REŠEVALCE, IN TURNE SMUČARJE tradicionalni Spust izpod Raduhe, ki bo v soboto, 29. marca 2014 ob 14 uri v Grohotu pod Raduho.

Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza ...
12. 3. 2014, Igor Potočnik prejel zaupanje za še en štiriletni mandat
  Redna letna volilna skupščina Gorske reševalne zveze Slovenije se je odvijala v Učnem centru URSZR na Igu, otvorila pa se je z nekaj pozdravnimi govori gostov, med katerimi je Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije med drugim podal povabilo gorskim reševalcem, naj se v ohlapnih okvirih znova pridružijo PZS.
10. 3. 2014, Memorial celjskih reševalcev 2014
  Proga tekmovanja je potekala iz Logarskega kota po levi strani doline preko velike plazovine izpod Kotličev. Tukaj je bilo potrebno dvakrat prestopiti ali se prepogniti pod vlečno jeklenico tovorne žicnice (presenečenje tudi za organizatorje). Na strmini ob slapu Rinka so nekateri imeli večje težave s poslušnostjo psov zaradi poledenele smučine. 
7. 3. 2014, Milan Valant (1939 - 2014)
  V sredo 5. marca 2014 je v Kranju po dolgotrajni bolezni umrl gorski reševalec veteran Milan Valant. Od njega se bomo poslovili v soboto, 8. marca 2014.

Žara bo v mrliški vežici kranjskega pokopališče od 9. ure, pogreb bo ob 12. uri.
6. 3. 2014, Preventivna akcija 40 dni brez alkohola
  Poročilo z novinarske konference (Ljubljana, 5. marec 2014): V sredo, 5. marca 2014, ob 11.00 je v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri je Slovenska karitas skupaj z soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. predstavila letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola. Akciji se pridružujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društvo Žarek upanja. V letošnjem letu se je akciji pridružila tudi Gorska reševalna zveza Slovenije.
5. 3. 2014, Usposabljanje zdravnikov HNMP
  Komisija za reševalno tehniko je izvedla prvi poletni del programa usposabljanja zdravnikov HNMP na temo vrvne tehnike. Čaka jih namreč še zimski del. Letni del programa je potekal med 27. februarjem in 2. marcem 2014.
3. 3. 2014, Zimska vaja Postaje GRS Tolmin
  Tokratna zimska vaja reševalcev Postaje GRS Tolmin je potekala malce drugače, kot prejšnja leta. Nič čudnega, saj je bila organizirana na pustno nedeljo. Kako si je zamislil potek vaje, vodja inštruktorjev ni kaj dosti razlagal. Reševalci so bili, tako kot ponavadi, obveščeni le o tem, da bo zimska vaja na planini Kuhinja in da je zbor za vse v nedeljo 2.3.2014 ob 7.30 uri pred postajo v Tolminu.
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019