Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Katarina Janjič, torek, 24. december 2019, ogledov: 12071

Zimska vaja reševalcev Postaje GRS Tolmin

Gorski reševalci postaje GRS Tolmin so v mesecu decembru uspešno izvedli usposabljanje iz zimske tehnike reševanja.
Čeprav je bilo v petek 13.12.2019 slabo vreme z dežjem in snegom, nas je sobotno jutro pozdravilo s umitim nebom in debelo snežno belino po gorah. Lepšega dne si za izvedbo usposabljanja iz zimske tehnike reševanja res ne bi mogli želeti. Datum smo določili že slab mesec prej, a če te spremlja sreča ...
Tokrat smo si za usposabljanje izbrali Mangartsko planino. Terenska vozila so v visokem novozapadlem snegu opravila odlično delo in nas varno prepeljala na kraj usposabljanja.

Reševalci smo na 4 deloviščih obnavljali svoje znanje. Iskanju zasutih s plazovnimi žolnami smo posvetili še posebno pozornost. Primerjali smo lahko delovanje tistih, ki jih uporabljamo že nekaj let s tistimi novejšimi, ki so pred kratkim prispele na našo Postajo. Kakšnega posebnega navdušenja slednje med reševalci niso pustile. Sledile so vaje sestavljanje AKI nosil, izdelava sidrišč in štafetni spust, prerez in test snežne odeje, tovariška pomoč in organizacija iskanja zasutih v plazu.

Po opravljenih vajah je sledila obvezna analiza, odlična malica na Žagi ter povratek v bazo. Da pospravljanja, čiščenja in sušenja premočene opreme niti ne omenjamo.

Vaje, ki je štela tudi za obnavljanje licence, se je udeležilo 20 gorskih reševalcev. Za tiste, ki se tokratnega usposabljanja niso mogli udeležiti, bo v tej zimi organizirana še ena.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Zimska vaja reševalcev Postaje GRS Tolmin 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020