Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 12. februar 2019, ogledov: 4407

Zimska vaja GRS Tolmin

V soboto 26.1.2019, dan po občnem zboru, smo reševalci Postaje GRS Tolmin izvedli usposabljanje iz zimske tehnike reševanja. Za izvedbo usposabljanja smo izbrali pobočja v bližini smučišča na Soriški planini, kjer je bila snežna odeja dovolj debela.
Veliko prisotnih reševalcev in tudi inštruktorjev na vaji je omogočalo, da smo postavili veliko delovišč in da so reševalci v manjših skupinah na njih preverili svoje znanje. Na deloviščih smo obnavljali znanje iz uporabe in vezave nosil AKI in UT2000, pripravi sidrišča v snegu, izvedbi štafetnega spusta, iskanja zasutega z plazovno žolno in sondiranjem, pravilnemu izkopavanju zasutega ter izdelali prerez in test snežne odeje. Za konec vaje smo izvedli še situacijsko vajo, v kateri je plaz zasul več planincev.

Razlago na posameznih deloviščih so pod budnim očesom inštruktorjev vodili kar trije pripravniki za reševalce, saj so tako preverjali svoje znanje pred izpitom, ki jih je čakal čez dva tedna.

Zimske vaje, ki je štela tudi za podaljšanje licence gorskega reševalca, se je udeležilo 29 reševalcev Postaje GRS Tolmin in 7 reševalcev Postaj GSS Konjic in GSS Travnik. Po končani vaji smo opravljeno delo analizirali in z reševalci iz BIH ugotavljali razlike v načinu dela.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Zimska vaja GRS Tolmin 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020