Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, sreda, 14. marec 2018, ogledov: 13968

Vodnika lavinskih psov iz Bovca in Kamnika obiskala lavinski tečaj v sosednji Avstriji

Na vabilo naših severnih sosedov, vodnikov lavinskih psov iz Avstrijske Koroške, sva se tokrat odzvala Ana Trnkoczy s psičko Ajko (GRS Bovec) in Marko Petek z mlado psičko Lili (GRS Kamnik). Tečaj, ki je trajal od 2. do 8. marca v Innerkremsu (Nockberge) je precej obsežen in verjetno eden boljših. Kar je seveda razumljivo saj je v njihovih gorah vsako leto vsaj 10 krat več nesreč v plazovih kot pri nas.
Tečaj regije avstrijske Koroške, ki obsega sedem manjših območji ima lavinski tečaj v Innerkremsu in naši sosedi vedno povabijo tudi nas in predstavnike iz drugih držav. Tokrat smo jih obiskali Poljaki, Hrvati, Bavarci, Južni Tirolci in Slovenci. Veliko dajo na izmenjavo znanja in sodelujejo tudi z drugimi evropskimi državami.

Tudi midva sva izmenjala veliko informacij. Nova znanja so bila koristna za najini psički in naju in na koncu smo skupaj pokazali velik napredek. Ajka je tako utrdila svoje znanje s tečajem za Cw stopnjo (po njihovem najvišjo stopnjo) in Lili je opravila tečaj za A (L1) stopnjo (novi psi začetniki).
Zahvala vsem avstrijskim inštruktorjem in seveda naši komisiji za to priložnost. Več informacij pa izmenjamo na naslednjih srečanjih in tečajih.


Poročilo pripravil:
Marko Petek

Fotogalerija

Vodnika lavinskih psov iz Bovca in Kamnika obiskala lavinski tečaj v sosednji Avstriji 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020