Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , ponedeljek, 18. september 2017, ogledov: 5313

Alpina in GRS Bohinj skupaj za varna doživetja v hribih

Žirovsko podjetje Alpina in Gorska reševalna služba Bohinj sta združili desetletja izkušenj in edinstvene tehnične rešitve s ciljem, da slovenskim pohodnikom omogočita varna doživetja v hribih. Zamisel o sodelovanju je nastala ob 70-letnici Alpine in GRS Bohinj in to jesen že prinaša novosti. Čevelj Alpina Bohinj, ki so ga v Alpini razvili v sodelovanju z GRS Bohinj, je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina, del sredstev od prodaje pa bodo namenili za delovanje bohinjske GRS.
Podjetje Alpina, eden izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve, pri razvoju pohodne obutve največ pozornosti namenja udobju, kakovostni izdelavi in funkcionalnosti obutve, ki omogoča predvsem varno hojo v hribe. Filozofijo podjetja podpirajo člani Gorske reševalne službe Bohinj, saj si pri svojem delovanju prizadevajo za varnost planincev in ozaveščanje pohodnikov o pomenu uporabe ustrezne opreme v hribih in visokogorju.

GRS Bohinj za varno hojo v gore priporoča planinski čevelj Alpina BOHINJ
Pohodniki in planinci zelo dobro poznajo pomen dobrega in kakovostnega gojzarja pri varni hoji v hribe in gore. Vsakdo je bil že kdaj pošteno ožuljen zato so kakovostni materiali, dober oprijem in prileganje stopalu izjemnega pomena. Pri Alpini so skupaj z GRS Bohinj razvili gojzar, ki je pisan na kožo tako pohodnikom kot izkušenim planincem in kot nalašč za bohinjske gore – za zahtevne poti v visokogorju in pohodniške poti.
Čevelj Alpina Bohinj, tako kot druge modele planinske obutve Alpina, odlikujejo vzdržljivi materiali mojstrsko skrojeni v edinstven zmogljiv in udoben čevelj. »Pri razvoju čevlja Alpina Bohinj smo največ pozornosti namenili funkcionalnosti in varni uporabi na zahtevnejših terenih. Uporabili smo desetletja izkušenj, edinstvene tehnične rešitve in skrbno izbrane materiale. Zadovoljni smo, da naše znanje in kakovost potrjujejo člani GRS Bohinj, ki obutev Alpina priporočajo tudi najbolj zahtevnim uporabnikom,« je ob prihodu novega čevlja na trg povedal Boštjan Lukančič, direktor športne divizije.
Čevelj Alpina Bohinj, prvi Alpinin model, poimenovan po slovenskem kraju, zagotavlja optimalno udobje in funkcionalnost v različnih vremenskih pogojih in zahtevnejših gorskih terenih. Odlikuje ga trden in dobro profiliran podplat, zaščita iz gume, vodoodporna membrana Symapatex, Vibram guma in visoko kakovostno usnje Nubuk. Kopito in kroj sta prilagojena moškemu stopalu, tako da nudita
čim boljši oprijem in oporo pri hoji po najtežjih gorskih terenih. Podplat je zasnovan tako, da prenese tudi dodatne obremenitve. Čevelj je udoben in funkcionalen, primeren tudi za uporabo polavtomatskih derez, kadar razmere to zahtevajo. Barva usnja in rdeče vezalke niso naključje, saj čevelj Alpina Bohinj združuje tradicijo Alpine in GRS Bohinj z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami.

Sredstva od prodaje za GRS Bohinj
Čevelj Alpina Bohinj je na voljo v izbranih prodajalnah in v spletni trgovini Alpina. Kupci ob nakupu prejmejo karto pohodniških poti po Bohinju, del sredstev od prodaje pa bo Alpina namenila za delovanje in razvoj GRS Bohinj ter s tem vsem gorskim navdušencem omogočila varna doživetja v naravi.

70 let gorske reševalne službe Bohinj
Še enega od letošnjih visokih bohinjskih jubilejev praznuje letos GRS Bohinj. V 70. letih delovanja so bohinjski gorski reševalci opravili 1365 reševanj. Teritorij, ki ga pokrivajo ima dve kritični točki, kjer se je do sedaj zgodilo največ smrtnih nesreč: skalna pregrada Komarče v poletnih mesecih in Vogel pozimi. V zadnjem obdobju se reševalne službe vse bolj usmerjajo tudi v osveščanje planincev, pohodnikov, plezalcev in smučarjev o nevarnostih v gorah in pomenu dobre opreme ter poznavanja lastnih zmožnosti. Delo reševalcev je prostovoljno, pri tem pa tvegajo tudi svoja življenja.

Odličnost, zgrajena na tradiciji
Žirovski 'gojzar' se je s svojo sedemdesetletno tradicijo vpisal med svojevrstne legende. Z Vikijem
Grošljem in prvo jugoslovansko odpravo so čevlji, ki jih je Alpina izdelala posebej za ta vzpon, leta
1979 osvojili Everest, najvišji vrh sveta. Viki Grošelj je v čevljih Alpina osvojil najvišje vrhove nepalske Himalaje. "V Alpini spoštujemo bogato tradicijo, vendar pa je naš razvoj usmerjen v prihodnost, zato so v teku že novi razvojni projekti na področju 'outdoor' obutve. S popolnoma novimi modeli pohodne obutve bomo v prihodnjih sezonah osvajali tržišča, kjer še nismo prisotni," pojasnjuje Boštjan Lukančič, direktor športne divizije v Alpini.


Prispevek Mirko Kunšič, Polet, na kisiku - sodelovanje za korist nekoristnega sveta, 14.september 2017


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020