Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 18. september 2017, ogledov: 4702

Draga pri Begunjah - prikazna vaja za člane Odbora za obrambo RS

Po ogledu prostorov GRS Radovljica so se 13. 9. 2017 ob 10:30  gledalci zbrali v neposredni bližini delovišča, kjer smo bili reševalci že pripravljeni za prikaz vseh scenarijev. Kot zadnji je na prizorišče priletel helikopter in posadka Slovenske vojske, saj so zaradi megle na Brniku pridobili nekaj zamude.
Skupaj z reševalci letalci GRZS so pokazali izjemno izurjenost in usklajenost, saj smo v približno eni uri prikazali kar štiri različne načine reševanja iz stene s pomočjo helikopterja.

Prvi scenarij je vseboval spust reševalca letalca in zdravnika s helikopterja, oskrbo ponesrečenca in dvig ponesrečenca v helikopterski vreči. Tako pri drugem kot pri tretjem scenariju je šlo za reševanje iz stene, pri enem od teh pa je reševalec letalec uporabil teleskopsko palico. Zadnjega ponesrečenca pa smo v helikopter dvignili v gramingerjevem sedežu.

Gledalci iz Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije so scenarije, komunikacijo po radijskih zvezah in manevriranje helikopterja spremljali kar iz gradu Kamen na drugi strani doline. Prikazno vajo smo zaključili na letališču v Lescah, kjer je sledil še ogled opreme helikopterja Slovenske vojske.

vir: spletna stran GRS Radovljica


Fotogalerija

Draga pri Begunjah - prikazna vaja za člane Odbora za obrambo RS 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020