Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, nedelja, 18. junij 2017, ogledov: 4773

Dan odprtih vrat – GRS Tolmin 2017

V petek, 16.06.2017 smo tolminski gorski reševalci svoja vrata odprli na stežaj in pripravili drugi Dan odprtih vrat. Kljub nekoliko slabši lokalni vremenski napovedi smo naročili lepo vreme, optimistično postavili senčnike in pod njimi razstavili reševalno opremo.
Za mlade in radovedne obiskovalce smo napeli žičnico, po kateri so se z velikim veseljem zapeljali. Ne samo šolarji, tudi kakšna učiteljica je zbrala dovolj poguma, da smo jo potegnili pod modro nebo.

Vodniki reševalnih psov so pokazali, kaj zmorejo njihovi prijazni in ubogljivi štirinožni prijatelji.

V hladnejših in seveda primerno zatemnjenih prostorih Postaje smo jim s projekcijo fotografij predstavili Gorsko reševalno službo in pokazali koga in kaj vse rešujemo ter s kakšnimi težavami se pri tem srečujemo.

Na tokratnem dnevu odprtih vrat so se nam pridružili tudi policisti Policijske postaje Tolmin in vodnik službenega psa iz Nove Gorice. Predstavili so vozila in opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

S svojim obiskom nas je tudi tokrat počastila lokalna novinarska ekipa. Verjamemo, da bo njihov prispevek poučen in zanimiv za vse.

Obisk mladih in radovednih nadebudnežev je presegel vsa pričakovanja. Prav zaradi njih in njihove vedoželjnosti bomo Dan odprtih vrat pripravili tudi naslednje leto.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

 

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak

Dan odprtih vrat – GRS Tolmin 2017 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020