Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 13. junij 2017, ogledov: 4745

GRS Tolmin - nesreča jadralnega padalca s smrtnim izidom

V ponedeljek 12.06.2017 so nas nekaj po 16. uri nemški padalci preko ReCO Nova Gorica obvestili, da pogrešajo svojega prijatelja, starejšega nemškega državljana, ki je malo po 11. uri poletel z vzletišča na Kobali.
Gorski reševalci smo skupaj s tolminskimi policisti takoj pričeli zbirati informacije pri prijavitelju, pri padalcih in tudi stanodajalcih. Za pregled obsežnega območja smo zaprosili posadko helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP.

Zbiranje informacij in pregled terena sta kmalu obrodila sadove - z vzletišča na Kobali je bilo nad vasjo Sela nad Podmelcem na drevesu opaženo padalo. Posadka helikopterja je v bližini izkrcala letalca reševalca in zdravnico. Ugotovila sta, da padalec visi na drevesu približno 5 m od tal in da ne kaže znakov življenja.

Po opravljenem policijskem ogledu smo truplo s pomočjo vrvne tehnike spustili na tla in ga prenesli do helikopterja, s katerim so ga prepeljali na pristajališče v Tolminu. Zanj so poskrbeli delavci pogrebne službe tolminske Komunale.

Reševalci smo s pomočjo vrvne tehnike z dreves rešili še padalo in ga prepeljali v dolino.

Vzrok nesreče in smrti bo znan po opravljeni preiskavi.

V tem letu smo v statistiko reševalnih intervencij zapisali že številko trideset. Sedemnajst od teh jih je povezanih z aktivnostmi v zraku. Deset se jih je končalo brez poškodb, v šestih primerih je šlo za telesne poškodbe, zadnja pa se je končala s smrtjo.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

GRS Tolmin - nesreča jadralnega padalca s smrtnim izidom 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020