Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 1. november 2016, ogledov: 6970

70 letnica GRS Mojstrana

Dne 28.10.2016 je bila v telovadnici OŠ 16. decembra v Mojstrani proslava ob 70 letnici delovanja GRS Mojstrana. S prireditvijo smo sklenili več dogodkov, na katerih smo člani predstavili delovanje društva. Konec avgusta smo s prikazno vajo sodelovali v sklopu Aljaževih dni na vlečnici v Mojstrani. Izdali smo tudi zbornik, v katerem je zajeto delo službe, nekatere reševalne akcije, zanimivi dogodki in pesmi.
V prvem delu prireditve so nas skozi kratek oris zgodovine delovanja GRS Mojstrana s pesmijo in besedo popeljali baritonist Marko Kobal, Tomaž Plahutnik na citrah in Rada Polajnar.

Pozdravni nagovor je imel predsednik GRSZ Igor Potočnik. Po govorih in priložnostnih darilih predstavnikov društev in postaj GRS iz Slovenije ter avstrijske koroške, je načelnik GRS Mojstrana Jože Martinjak organizacijam in društvom, s katerimi sodelujemo, podelil posebna spominska priznanja. Skupaj s predsednikom GRZS je priznanja podelil tudi sedanjim članom GRS Mojstrana.

V nadaljevanju prireditve so se na samostojnem koncertu predstavili Senožeški tamburaši iz Dola pri Ljubljani. Pod vodstvom Eve Dukarič so nam igrali in peli uveljavljeni umetniki.
Njihov nastop je bila zahvala gorskim reševalcem za reševanje enega izmed članov orkestra.

Po zaključku je sledilo še prijetno druženje nastopajočih in udeležencev z reševalci iz Mojstrane. Kulinarične dobrote so nam pripravile predstavnice gostinske dejavnosti iz domačih krajev ter dekleta in žene gorskih reševalcev. Za pogostitev se vsem lepo zahvaljujemo.

Zahvala vsem nastopajočim, ki so nam pripravili prijeten kulturni večer.

GRS Mojstrana
Fotografije: Mirko Kunšič

Fotogalerija

Avtor/ica: Mirko Kunšič

70 letnica GRS Mojstrana 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020