Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Dušan Polajnar, torek, 4. oktober 2016, ogledov: 5468

Postaja GRS Tolmin - nesreča kajakaša na reki Soči

V ponedeljek 03.10.2016 se je na reki Soči nekaj po 14. uri zgodila nesreča. Okoli 200 m pod Otono se je na brzicah s kajakom prevrnil 57 letni nemški državljan. Trak rešilnega jopiča se je, tako so povedali prijatelji, zataknil med skale in kajakaša zadržal pod vodo. Dobrih 10 minut so se prijatelji trudili, da so ga izvlekli na kopno in ga pričeli oživljati.
Nepoznavanje lokacije nesreče in tudi jezika ter slab signal mobilnega telefona so pripomogli, da smo reševalci do kraja nesreče potrebovali veliko več časa, kot bi bilo potrebno. Prva sporočena lokacija nesreče pri Kobaridu se je žal izkazala za napačno.

Dolgo smo se reševalci trudili z oživljanjem z masažo srca in z uporabo defibrilatorja, kasneje tudi ob pomoči ekipe NMP Tolmin, ki je prišla na kraj. Po dobrih dveh urah in pol truda vseh udeleženih je zdravnica lahko žal le potrdila, da je bil ves trud zaman.

Posadka helikopterja Slovenske vojske je na kraj pripeljala tudi zdravnika letalca in reševalca letalca. Z elektromotorno vitlo so truplo dvignili v helikopter in ga prepeljali do pristajališča v Tolminu, kjer so ga prevzeli delavci pogrebne službe tolminske Komunale.

Letos smo na Postaji GRS Tolmin v statistiko vpisali 67 nesreč, 3 od teh so se zgodile pri aktivnostih na vodi. Dve sta se končali s telesnimi poškodbami, zadnja s smrtnim izidom.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

Fotogalerija

Avtor/ica: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Postaja GRS Tolmin - nesreča kajakaša na reki Soči 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020