Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sreda, 17. julij 2013, ogledov: 5761

Poročilo z obiska v tovarni Kong

Ljubljana, 10.5.2013: Razlog obiska proizvajalca tehnične opreme je spoznavanje njihovih razvojnih smernic, saj bi tako lažje sledili uvajanju nove opreme in pisanju priročnikov zanjo. Novi izdelki in razvoj nove tehnike velikokrat omogočajo lažjo in enostavnejšo uporabo, kar na terenu predstavlja velikansko prednost pred starejšimi modeli oz. tehniko.
Z razvojem specializirane reševalne opreme je potrebno tudi manj improvizacije in potrebnega tehničnega znanja zgolj za eno opremo. S tem lahko razbremenimo reševalca tako med izobraževalnim procesom, kot na intervenciji. Bolj kot je oprema boljša in zahteva manj improvizacije, manj je možnosti človeške napake v procesu reševanja.

Glavno vodilo komisije KRT je tako spremljanje razvoja nove opreme in vpeljevanje le te v doktrino GRZS. Z novim razvojem, stara oprema in tehnika postaneta zastareli oz. ovira razvoju doktrine GRZS zato je druga naloga komisije pregled obstoječe doktrine in primerjati obstoječo opremo z novimi potencialnimi proizvodi, ki bi bili primerni za zamenjavo obstoječe opreme. Na ta način želimo doseči stalen razvoj naše tehnike reševanja, ki bi bila tudi zgled ostalim reševalnim službam v drugih državah. Da je razvoj nujen in potreben lahko dokažemo s primerom jeklenice, ki je bila včasih nujen del reševalne opreme, danes pa je bila v celoti zamenjanja z vrvjo. 

V komisiji KRT si poleg tega prizadevamo za boljše sodelovanje z ostalimi komisijami pri pregledu nove opreme in njihovo vgradnjo v sistem tehnike GRZS. Samo preko medsebojnega sodelovanja in dialoga lahko dosežemo enoten razvoj, saj nakup različne tehnične opreme (za enake potrebe) ni smotrn ne vsebinsko in ne finančno. KRT zato želi in ponuja sodelovanje pri čimvečji udeležbi inštruktorjev GRZS pri različnih obiskih - ali proizvodnje tehnične opreme ali mednarodnih sejmov na temo reševalne opreme, kjer se predstavijo različni proizvajalci.

Udeleženci obiska v Kongu in Kasku: Brane Žorž, Jože Celestina, Aleš Kovač, Robert Kovač, Janez Žnidar, Matjaž Šerkezi in Miha Žumer.
Prevoz je omogočila URSZR: voznik je bil inštruktor v IC Ig Zibelnik Marko.

Besedilo: Brane Žorž 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019