Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, sobota, 22. marec 2014, ogledov: 6493

Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču

Pretekli vikend, 15 in 16.03.2014 so reševalci Postaje GRS Tolmin iz skupine Ajdovščina organizirali dvodnevno zimsko vajo na Vršiču. Natančneje pod Vršičem, v Koči na Gozdu se je v soboto zjutraj zbralo 16 članov skupine in zamudnikov, ki se niso mogli udeležiti prve zimske vaje pod Krnom.
Takoj po prihodu so se razdelili po deloviščih in do poznega popoldneva obnavljali znanje celotnega repertoarja zimske tehnike. Po poznem kosilu oz. zgodnji večerji pa je sledilo še predavanje zdravnika o poškodbah, s posebnim poudarkom na ravnanje s poškodovanci pri reševanju izpod plazov. Večer so popestrili še s projekcijo fotografij.

V nedeljo zjutraj so se odpravili pod steno, v bližino Lambade, kjer so pridobljeno znanje prejšnjega dne uporabili pri vaji štafetnih spustov z akijem.

Na koncu vsake vaje sledi analiza, po analizi pa domov. Tokrat so šli nekoliko hitreje, tako da so prispeli pod Predmejo ravno ob zaključku akcije reševanja poškodovanega padalca. Po dolgem času jim je tokrat, zaradi odsotnosti večine reševalcev, pri reševanju na pomoč priskočila tudi ekipa iz Tolmina.

Besedilo in fotografije: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

Fotogalerija

Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020