Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , ponedeljek, 10. marec 2014, ogledov: 6548

Memorial celjskih reševalcev 2014

Proga tekmovanja je potekala iz Logarskega kota po levi strani doline preko velike plazovine izpod Kotličev. Tukaj je bilo potrebno dvakrat prestopiti ali se prepogniti pod vlečno jeklenico tovorne žicnice (presenečenje tudi za organizatorje). Na strmini ob slapu Rinka so nekateri imeli večje težave s poslušnostjo psov zaradi poledenele smučine. 
Pod gornjo brvjo smo sneli smuči in nadaljevali po kamniti strugi mlade Savinje pod njen izvir. Močno sonce je tukaj sneg že dodobra zmehčalo in nadaljevanje s smučmi je bilo precej lažje. Kopnemu izviru Savinje smo se ognili nad njim in po lepi, s snegom zaliti strugi povzpeli na Okrešelj.

Sledila je dolga prečnica pod ostenji Turske gore in Rink do ožine "Trihter", čez Mrzli dol in nato peš po strmi grapi na vrh Savinjskega sedla. 

Spust je bil hiter kakor je kdo zmogel. Smukač Toni Sailer (A) v časih, ko so bila tekmovanja v smuku iz Savinskega sedla, baje v Trihterju ni naredil nobenega zavoja. Nejc Kuhar je naredil tri, ostali nekaj več - tako da fantje, še so rezerve! Travnik na Okrešlju je bil za krajšo progo (mladinci, ženske in rekreativci) cilj, ostali pa smo zopet vpregli pse in se vzpeli pod Kopico (ime Okrešeljska glava baje ni pravilno), sneli smuči in grapo v Kopici prepešačili. Sledil je uživaški stm spust po malo uležanem pršiču v cilj.

Proga je bila za slovenske razmere precej težka saj smo naredili 1350 višincev in 9km (vir: Nejc Kuhar) in je terjala tudi nekaj odstopov in prekvalifikacij v rekreativce.

Kosilo, prijetno druženje in razglasitev rezultatov je potekalo v gostišču Na razpotju v Logarski dolini.

Rezultati
Galerija fotografij

Vir: Društvo GRS Celje 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020