Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , torek, 11. februar 2014, ogledov: 7140

19. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

Jezersko, 25. 1. 2014: Spominsko turnosmučarsko tekmovanje, ki je tokrat štelo tudi za državno prvenstvo je po nekaj letih zopet potekalo v dvojicah. Po dolgi sušni zimi, je tekmovanje potekalo v pravljičnih zimskih razmerah, ki sta jih pričarala svež sneg in zimsko sonce.
Na štartu se je zbralo 68 tekmovalcev na dveh progah v različnih kategorijah. Člani in veterani, ki so tekmovali za državno prvenstvo so nastopili na daljši, 10 km progi, mladinci, ženske in rekreativci pa na pol krajši. Ekipe gorskih reševalcev so dobile priznanja za nastop na dolgi in posebej na kratki progi. Praktična darila jim je razdelil predsednik GRZS Igor Potočnik.

Tokrat so se spominskega tekmovanja udeležili gorski reševalci iz šestih društev. Prav vsi tekmovalci so uspešno zaključili svoj nastop. Med njimi je bil najmlajši Ido Karničar (11 let) in najstarejši Cveto Kemperle (64 let). Tudi tokrat niso manjkale predstavnice nežnega spola. Čudovit zimski dan smo zaključili s kosilom, klepetom in slovesno razglasitvijo rezultatov v dvorani Korotan, kjer so tekmovalce poleg organizatorjev pozdravili še jezerski župan Jure Markič, predsednik GRZS Igor Potočnik in predsednica odbora za zimske športe pri PZS Jasna Pečjak. 

Organizatorji se zahvaljujemo vsem sodelujočim za pomoč in sodelovanje ter tekmovalcem za ponoven množičen obisk tekme, kjer se vsi skupaj spomnimo naših prijateljev Luka in Rada.

Srečno!

Besedilo in fotografije: Drejc Karničar, GRS Jezersko

pdf Rezultati - vsi (303,54 Kb)
pdf Rezultati - člani GRS (254,72 Kb)

Fotogalerija

19. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

Jezersko, 25. 1. 2014: Spominsko turnosmučarsko tekmovanje, ki je tokrat štelo tudi za državno prvenstvo je po nekaj letih zopet potekalo v dvojicah. Po dolgi sušni zimi, je tekmovanje potekalo v pravljičnih zimskih razmerah, ki sta jih pričarala svež sneg in zimsko sonce. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020