Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: , torek, 4. april 2017

Igor nas je zapustil

Na južnem predelu Furlanske gore Viš so našli preminula Tatjano Mazej in našega Igorja Zlodeja.

Pogreb Igorja Zlodeja bo v sredo, 12.4.2017 ob 15. uri na pokopališču Brezno (Podvelka).
Žara bo od 10. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.
Koraki samotnega gorniškega popotnika Igorja Zlodeja, člana postaje GRS Bovec, so zastali. Kamnit drobir poti po južni strani na italijansko goro Viš je zadnjič začutil njegove stopinje in stopinje njegove spremljevalke na turi Tatjane na višini okoli 2350 metrov. Verjetno v soboto. Danes so ju, oba navezana in v popolni opremi, brez znakov življenja, iz helikopterja civilne zaščite, opazili naši kolegi iz vrst italijanskih gorskih reševalcev.
Predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik je povzemal: »Bilo je leto 1990, ko je Igor postal naš član. Zagotovo je poznal gore okoli Bovca ter poti na Triglav kot lasten žep. Znašel se je tudi na drugih terenih, prepoznaval vremenske razmere in pogoje na poti ter to delil v javnosti. Kako so potekali trenutki, ko se je utrnila njegova življenjska nit, nam trenutno še ni znano. Na žalost moramo potrditi dejstvo, da je v naših vrstah zazijala izjemna praznina. Ob tem bolečem in žalostnem trenutku izrekamo njegovim najbližjim iskreno sožalje.«

---------------------------

Vsako jutro, po kavi, se je Igor odpravil v gore - lahko samo preverit razmere, največkrat pa na turo v izbrane kotičke, ki jih je natanko poznal. Včasih je na turo povabil kakega od nas in nas spustil vanje, nam jih razkazal. In ja, bil je »hribovec« v pravem pomenu besede. Hribi so bili njegov dom. Ko je svoje ture opisoval, so njegove oči kar žarele.
Na akcijah je bil pred nami, na njegovem teritoriju je bil kralj in bil zmeraj pred nami. Vsi ostali smo se počutili kondicijsko nepripravljeni in popolni nepoznavalci terena. Ja, bil je daleč pred nami v vseh pogledih.


GRS Bovec

https://grzs.si/novice.php?pid=504 23. 9. 2019