Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 7. oktober 2014

Gostovanje na letnem tečaju »iskanja in nakazovanja človeškega tkiva« vodnikov reševalnih psov Avstrije

25. - 28. 9. 2014, Smučišče Nassfeld, 1600 m.n.v., gostišče Plattner: To leto v zasedbi Pavšič Danilo z labradorko Flo (GRS Tolmin) in Trnkoczy Ana z mešanko Ajko (GRS Bovec). Četrtkov večer je bil namenjen spoznavanju udeležencev, razdelitvi po delovnih skupinah ter predstavitvi poteka tečaja. Petkovo mrzlo jutro, smo izkoristili za pohod, kjer smo ponovili osnovno igro ter iskanje igrače v bližini.

 
Kasneje smo skriti igrači dodali epruveto s tkivom, kar je slovenskima psičkama predstavljalo še dodatno motivacijo. Zvečer nam je dr. med. Ulley Rolles pripravila odlično predavanje o psihološkem pristopu k osebi, ki namerava oz. je storila samomor. Sobotno dopoldne so psi iskali na bolj zahtevnem terenu, popoldan pa smo bili povabljeni na piknik v bližnjo dolino, kjer smo izvedli povorko, prikazno iskanje ter priredili »šov« za obiskovalce.

Večer so nam popestrili južni Tirolci z okusno hrano in pijačo. Zadnji dan smo opravili enostaven trening, sledilo je kosilo, podelitev priznanj ter poslavljanje v upanju, da se kmalu spet vidimo.

20140928_grzs_grs_tolmin_bovec_vrp_avstrija_003

Z Danilom bi se rada zahvalila vsem avstrijskim inštruktorjem Leu, Mannfredu, Guentherju, Hermannu ter »šefoma« Lorenzu in Sepu, gostiteljski družini Plattner, seveda pa tudi GRZS.

Besedilo: Trnkoczy Ana
Foto: Danilo Pavšič, Ana Trnkoczy

https://grzs.si/foto_prikazi.php?pid=215 18. 9. 2019