Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sreda, 24. september 2014

Kriteriji za ocenjevanje na izpitih za nove reševalce

V priloženem dokumentu so kriteriji za ocenjevanje, ki se bodo uporabili pri ocenjevanju novih kandidatov za gorske reševalce. Kriteriji so pripravljeni glede na teme letnega dela s katerimi so bili seznanjeni vsi kandidati.
Znanje mora biti suvereno in tekoče. Inštruktorji praviloma ne komentirajo vašega dela. V primeru, da naredite napako, ki ima lahko za posledico hujšo nevarnost za vas osebno ali moštvo, bo inštruktor ukrepal in prekinil vaše delo.

Da bo vaše znanje kar najbolj objektivno ocenjeno bo poskrbljeno s t.i. prostimi inštruktorji, ki bodo ocenjevali delo večih ljudi. Tako bo vaše delo vedno spremljano in ocenjevano s strani dveh ali celo večih inštruktorjev. Na osnovi zapisanega pa bodo o vaši uspešnosti odločali vsi inštruktorji skupaj.

V primeru, da vaše znanje ni zadostno pri več kot polovici zahtevanih znanj (o tem se mora strinjati večina inštruktorjev) potem ne boste imeli možnosti za popravni izpit in boste imeli možnost opravljanja izpita šele ob naslednjem razpisu. Temi 10 in 11 sta izvzeti.

Brane Žorž, predsednik KRT GRZS

pdf Ocenjevalni list za program Gorski reševalec (Letna tehnika reševanja) (361,19 Kb)
pdf Teme letnega dela usklajevalnega tečaja in izpita iz reševalne tehnike za reševalce / generacija 2014 (457,17 Kb)

https://grzs.si/foto_prikazi.php?pid=209 18. 9. 2019