Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 14. julij 2014

Stanleyjev pokal na vrhu Golice

Anže Kopitar je izrazil željo, da »Stankota«, kot mnogi po domače imenujejo to, v hokejskem svetu najbolj cenjeno lovoriko, v okviru obiska v Sloveniji, prinese tudi na enega od slovenskih vrhov. In kateri naj bi bil najbolj primeren vrh, če ne Golica, ki je v domovini znana po narcisah, v svetu pa po Avsenikovi Golici. Hkrati pa se z njega odpira pogled na kraj, kjer je Anže začel svojo uspešno hokejsko kariero.

Jeseniški reševalci smo bili na vrhu Golice z namenom, da zagotovimo varnost ob pristanku in vzletu helikopterja, pa da seveda pobliže spoznamo Anžeta in naredimo kakšen posnetek z njim in pokalom v spomin. Žal se je prvotni načrt izjalovil. Kot nalašč, je malo pred deseto uro, ko je bil predviden prihod, vrh Golice zakrila megla in kmalu je bilo jasno, da ob takih pogojih, helikoprter na vrhu ne bo mogel pristati.

20140714_grzs_grs_jesenice_anze_kopitar_001 

Na srečo je bila koča na Golici pod meglenim pokrovom, zato sprememba načrta in sestop proti koči, kjer je med tem že pristal helikopter z Anžetom in pokalom. Zaradi ne najlepšega vremena, obiskovalcev pri koči ni bilo ravno veliko, zato pa so bili le ti, toliko bolj presenečeni nad nepričakovanim obiskom. Med obiskovalci se je našlo tudi nekaj takih, ki so kljub »tajnosti«, izvedeli za dogodek na Golici in so ob prihodu, Anžetu pripravili malo navijaškega vzdušja. Sledili so stiski rok, čestitke ter fotografiranje z Anžetom in pokalom. Zaradi verjetno natrpanega nedeljskega urnika, je bilo druženje kratko. Ob slovesu še dobre želje za naprej in Anže je s Stanleyjevim pokalom zapustil, zanj nekoliko neobičajno prizorišče.

20140714_grzs_grs_jesenice_anze_kopitar_003 

Besedilo: Andrej Babič, načelnik
Fotografije: Anja Peternelj 

https://grzs.si/foto_prikazi.php?pid=188 18. 9. 2019