Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 16. junij 2014

Dan reševalcev in tekma prve pomoči na Virnikovi planini

GRZS vsako leto na dnevu gorskih reševalcev, ki se zadnja leta odvija v učnem centru GRZS na Virnikovi planini, pripravi še tekmo ekip, ki se pomerijo v veščinah prve pomoči.

»Sestavljam zmagovalno ekipo,« je napovedoval Jože Celestina že v ponedeljek pred sobotno tekmo prve pomoči na Virnikovi planini na Jezerskem.

Na naši postaji smo se člani organizirali v dve ekipi, eno so sestavljali člani Ljubljanske postaje, drugo člani skupine iz Postojne. Pod budnimi očmi doktoric Alenke Pavlovčič-Klemenčič in Veronike Rupnik smo se pred tekmo dvakrat dobili in vadili različne scenarije, pri čemer ni manjkalo komičnih vložkov in zabavnih zgodbic, za katere je skrbel predvsem Miha Peternel.

20140614tekma_pp_virnikova_pl

Virnikova planina nas je v soboto, 14. junija, kljub slabi vremenski napovedi pričakala v soncu in doktorji so tri delovišča za tekmo prve pomoči tokrat lahko postavili v naravno okolje. Na dveh deloviščih sta bila po dva »ponesrečenca«, na tretjem pa samo eden, seveda najbolj »poškodovan«. Markerji so dobro opravili svoje delo, njihove »rane« in maske so bile realno predstavljene, vendar smo se tekmovalci kar namučili, da smo vse odkrili in oskrbeli, saj so bile nekatere poškodbe skrite pod oblačili, druge pa nevidne zaradi položaja markerjev.

20140614tekma_pp_virnikova_pl002

Vremenarji se večkrat zmotijo, naš Jože pa ne, dejansko je sestavil zmagovalno ekipo in ekipa GRS Ljubljana 1, preimenovana v GRS Ljubljana Celestina, ki so jo sestavljali Boštjan Gačnik, Igor Krevelj, Franci Kastelec, Miha Peternel in vodja Jože Celestina, je domov odnesla največji pokal in prvo mesto. Ekipa GRS Ljubljana 2 (Postojnska skupina) pa je uspeh dopolnila s 6. mestom.
Podelitvi nagrad ekipam je sledila podelitev še priznanj novim reševalcem v vrstah Gorske reševalne zveze Slovenije.

Napisala: Helena Škrl
Fotografije: Boštjan Fon

Prispevek o drugouvrščeni ekipi si lahko ogledate na straneh GRS Tržič.

Vir: Spletna stran GRS Ljubljana
https://grzs.si/foto_prikazi.php?pid=178 17. 11. 2019