Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Dušan Polajnar, nedelja, 4. maj 2014

42. memorial ponesrečenih mojstranških reševalcev

V nedeljo, 4. maja 2014 so gorski reševalci iz Mojstrane izvedli 42. tekmovanje v spomin na ponesrečene gorske reševalce iz Mojstrane. V lepem vremenu se je tekmovanja s startom na sedlu Luknja udeležilo 39 tričlanskih ekip iz društev ali postaj GRS, reševalci iz avstrijske Koroške in Furlanije -Julijske krajine. Cilj je bil na plazovini v strugi Bistrice. Ekipe so tekmovale na povprečni čas.

Priznanja ekipam so podelili načelnik GRS Mojstrana Jože Martinjak, predsednik GRZS Igor Potočnik, deželni vodja GRS Koroške Otmar Striednig, načelnik GRS Kötschach-Mauthna Klaus Peter Hohenwarter, načelnik GRS Beljak Günther Pischelsberger, predsednik PD Dovje-Mojstrana Gregor Berce in bivši načelnik GRS Mojstrana Janez Brojan. Zmagovalna ekipa je bila tokrat iz GRS Kötschach-Mauthna.

Toni Urbas, ki pripravi zanimive nagrade iz grč dreves je letos nagrado izročil Arminu Rauterju s Koroške, ki je zvesti udeleženec memoriala v Vratih od vsega začetka.

Tekmovalci so se po razglasitvi ob Aljaževem domu zadržali v klepetu in snovanju skupnih načrtov in se razšli z željo po ponovnem srečanju naslednje leto.

pdf Rezultati

Besedilo: Dušan Polajnar

https://www.grzs.si 24. 6. 2018