Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
Povzetek dnevnega biltena URSZR  
Osveži dnevni bilten URSZR
Zbiram podatke na URSZR...

Prikazano: 261 - 280 od 4608 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
petek, 6. julij 2018 ob 15:02 GRZS - POSTAJA GRS BOVEC
  Ob 13.49 so gorski reševalci GRS Bovec posredovali v Trenti, občina Bovec, kjer so nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin češkemu državljanu z močnimi bolečinami v ledvenem delu. Obolelega pohodnika so z reševalnim vozilom prepeljali v ZD Tolmin.
petek, 6. julij 2018 ob 14:09 GRS BOHINJ, GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK
  Ob 13.47 so belgijski planinci, ki so hodili iz Vodnikovega dom proti Uskovnici videli planinca, ki je padel okoli 50 metrov globoko. Poškodovanega so reševalci GRS Bohinj ob pomoči helikopterja LPE in dežurne ekipe za reševanje v gorah oskrbeli. Prepeljan je bil v SB Jesenice.
četrtek, 5. julij 2018 ob 21:05 GRZS - POSTAJA GRS BOVEC, GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK
  Ob 19.11 je na poti s Prisojnika, občina Bovec, obnemogel planinec. Reševalci GRS Bovec so ga s pomočjo dežurne ekipe GRS in helikopterja policije prepeljali v dolino.
četrtek, 5. julij 2018 ob 16:50 GRS MOJSTRANA, GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK
  Ob 14.05 je na poti na Triglav onemogla planinka potrebovala pomoč. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Mojstrana in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS. S helikopterjem so jo prepeljali v dolino.
četrtek, 5. julij 2018 ob 08:31 GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK, GRS MOJSTRANA
  Ob 8.21 si je na Kredarici pod Triglavom v občini Kranjska Gora tuja planinka poškodovala gleženj. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna GRS ekipa na Brniku so s posadko in policijskim helikopterjem LPE poškodovano odpeljali v SB Jesenice.
sreda, 4. julij 2018 ob 10:40 Postaja GRS KOROŠKE
  Ob 10.59 se je v Javorju v občini Črna na Koroškem pri delu v gozdu poškodoval delavec. Gasilci PGD Črna na Koroškem in gorski reševalci GRS Koroške so nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovanega in prenosu do kraja pristanka helikopterja. V UKC Ljubljana pa sta ga s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja LPE in dežurna ekipa GRS Brnik.
torek, 3. julij 2018 ob 09:28 GRS BOHINJ
  Ob 9.17 se je na poti proti Vodnikovi koči, občina Bohinj, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj so osebo z nosili na klasični način prenesli v dolino in ga prepeljali reševalcem NMP Bled. Zaradi vremenskih razmer nista mogla posredovati s helikopterjem posadka policijskega helikopterja in dežurna ekipa GRS na Brniku.
ponedeljek, 2. julij 2018 ob 23:21 GRS RADOVLJICA
  Ob 23.06 je na cesti Selo - Ribno, občina Bled, voznik z osebnim vozilom zapeljal z gozdne ceste in pristal približno trideset metrov pod cestiščem. Gasilci PGD Bled in gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli ter jo na klasični način prenesli do ceste. Tam so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice in jo odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator ter policiji nudili razsvetljavo kraja dogodka.
ponedeljek, 2. julij 2018 ob 22:43 GRS LJUBLJANA
  Iz Podvin, občina Zagorje ob Savi, nas je ob 19:00 klicala občanka, da je že peti dan na drevesu maček, ki sam ne pride na tla. Člana GRS Ljubljana sta mačka z vrvno tehniko varno spravila na tla, kjer ga je prevzel uslužbenec zavetišča Zonzani. Gasilci PGD Zagorje mesto so zavarovali kraj in osvetlili delovišče!
ponedeljek, 2. julij 2018 ob 03:29 GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK, GRZS - POSTAJA GRS BOVEC
  Ob 14.12 se je na Mlinarici, občina Bovec, pri zdrsu poškodoval planinec. Posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS na Brniku zaradi megle nista mogla rešiti planinca s pomočjo helikopterja, zato sta s helikopterjem v neposredno bližino prepeljala gorske reševalce GRS Bovec in GRS Tolmin, ki so nato poškodovanca na kraju oskrbeli in na klasični način poškodovanca prenesli v dolino, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Jesenice. Reševalci so ga prepeljali v bolnišnico Jesenice.
nedelja, 1. julij 2018 ob 20:56 GRS CELJE
  Ob 18.21 se je na območju Strehovca v Logarski dolini, občina Solčava, izgubila skupina tujih planincev. Reševalci GRS Celje so jih nepoškodovane varno pospremili v dolino.
nedelja, 1. julij 2018 ob 17:13 GRS LJUBLJANA, GRS KAMNIK
  Ob 7.50 je na poti na Kokrsko sedlo, občina Kamnik, pohodnik naletel na obolelo osebo. Zaradi neustreznih vremenskih pogojev helikopter Slovenske vojske ni mogel poleteti do kraja dogodka. Gorski reševalec GRS Kamnik, ki se je nahajal v bližini obolele osebe, je s pomočjo dveh naključnih pohodnikov osebi nudil prvo pomoč z oživljanjem do prihoda drugih reševalcev GRS z zdravnikom, ki je na kraju ugotovil, da je oseba preminila. Na klasičen način so jo gorski reševalci prenesli pod mejo oblakov, kjer sta preminulo osebo v dolino s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS na Brniku.
nedelja, 1. julij 2018 ob 16:25 GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
  Ob 13.44 se je pri naselju Trnovo ob Soči, občina Kobarid, pri skoku v vodo poškodovala občanka. Gorski reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP Tolmin so poškodovanko na kraju imobilizirali in jo prepeljali do kraja pristanka helikopterja, od koder sta poškodovanko v Univerzitetni klinični center Ljubljana s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa HeNMP na Brniku.
nedelja, 1. julij 2018 ob 14:02 Postaja GRS KOROŠKE
  Ob 13.10 je v Podkraju, občina Mežica, na kolesarski dirki padel kolesar in se pri padcu telesno poškodoval. Prvo pomoč so mu nudili dežurni reševalci GRS Koroške, z reševalnim vozilom Paramedica pa je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec.
sobota, 30. junij 2018 ob 23:19 GRS KAMNIK
  Ob 20.40 je na Zeleni Rob na Veliki planini, občina Kamnik, prišel utrujen vendar nepoškodovan tuji pohodnik. Ker je žičnica že zaključila z obratovanjem so posredovali gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinca prepeljali v Kamniško Bistrico.
sobota, 30. junij 2018 ob 19:55 GRS MOJSTRANA, GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK
  Ob 19.36 je na poti s Triglava čez Prag, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na letališču Brnik. Obolelemu so na kraju dogodka nudili prva pomoč in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v bolnišnico SB Jesenice.
sobota, 30. junij 2018 ob 16:32 GRS KRANJ
  Ob 15.58 se je na gozdni poti na Šmarjetno, občina Kranj, osebi aktiviral osebni defibrilator. Gorski reševalci postaje GRS Kranj in reševalci NMP Kranj so osebo oskrbeli, skupaj prenesli v dolino in obolelo osebo odpeljali v UKC Ljubljana.
sobota, 30. junij 2018 ob 15:48 GRS DEŽURNA EKIPA BRNIK, GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
  Ob 12.05 je pri vožnji proti vznožju gore Matajur, občina Kobarid, pod cesto padel tuji voznik motornega kolesa in se poškodoval. Osnovno oskrbo so mu nudili prisotni, dokončno pa ga je oskrbela Dežurna ekipa GRS Brnik. Pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do mesta pristanka helikopterja so jim pomagali reševalci postaje GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid. S helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v Bolnišnico Jesenice. Gasilci PGD Kobarid so poškodovani motor dvignili na cesto.
sobota, 30. junij 2018 ob 14:13 Postaja GRS KOROŠKE
  Ob 13.32 sta se na Jamnici, občina Prevalje, na Svetovnem pokalu EWS v gorskem kolesarjenju poškodovala tuja gorska kolesarja. Prvo pomoč so jima na kraju nudili gorski reševalci GRS Koroške, reševalci Reševalne služba Paramedic, Ljubljana, pa so ju odpeljali do mejnega prehoda Holmec in predali v nadaljnjo oskrbo avstrijskim reševalcem.
sobota, 30. junij 2018 ob 10:16 GRS TRŽIČ
  Ob 9.32 je na poti na Kriško goro, občina Tržič, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Tržič so po planinko odšli na klasičen način. Poletel je tudi helikopter Slovenske vojske, ki je planinko prepeljal v SB Jesenice.
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
 

Iskanje med bilteni


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brano

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2018